
Τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.
«Εάν δεν διαπιστώσουμε πρόοδο στην επιστροφή των ομήρων στο εγγύς μέλλον, θα επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε μια πολύ μεγαλύτερη επιχείρηση», δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, υποστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, επισκεπτόμενος τα ισραηλινά στρατεύματα που βρίσκονται στον πολιορκούμενο θύλακα.
Ο πόλεμος ξέσπασε την 7η Οκτωβρίου 2023 μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της οποίας περισσότεροι από 250 άνθρωποι απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα.
Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Μπέιτ Χανούν και Σέιχ Ζάιεντ, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να εκκενώσουν τις συνοικίες αυτές πριν από ένα «ισχυρό πλήγμα», στοχεύοντας μια περιοχή που κατηγορεί ότι εκεί φιλοξενούνται «επιχειρήσεις ελευθέρων σκοπευτών και τρομοκρατικές δραστηριότητες».
Η πολιτική προστασία και παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές κάνουν λόγο από την πλευρά τους για 55 νεκρούς από νωρίς σήμερα το πρωί.
Το ινδονησιακό νοσοκομείο στη Τζαμπάλια ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τις σορούς εννέα θυμάτων έπειτα από πλήγμα εναντίον αστυνομικού τμήματος σε αυτήν την πόλη στο βόρειο τμήμα του θύλακα.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε τον τομέα, διευκρινίζοντας ότι είχε στόχο «τρομοκράτες που δρούσαν μέσα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ», οργάνωσης συμμάχου της Χαμάς.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.