ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μικτό τάγμα έρευνας και διάσωσης των IDF θα επιχειρήσει για πρώτη φορά στη Γάζα

Σύμφωνα με τις IDF πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που αποτελούν μέλη του 498ου Τάγματος Έρευνας και Διάσωσης «Shahar»

Μικτό τάγμα έρευνας και διάσωσης των IDF θα επιχειρήσει για πρώτη φορά στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός για πρώτη φορά στέλνει μικτό τάγμα έρευνας και διάσωσης να επιχειρήσει στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις IDF πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που αποτελούν μέλη του 498ου Τάγματος Έρευνας και Διάσωσης «Shahar» και έχουν ως επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη Yarden (το επώνυμο του οποίου αποκρύπτεται για λόγους ασφαλείας).

Η συγκεκριμένη ομάδα εντάχθηκε στις χερσαίες δυνάμεις της 162ης Μεραρχίας. Σύμφωνα με τις IDF οι στρατιώτες άρχισαν να συμμετέχουν μαζί με μέλη της 460ης Ταξιαρχίας, σε επιχειρήσεις που σημειώθηκαν στον καταυλισμό Shati. Οι στρατιώτες, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel, εκτελούσαν καθήκοντα «σύμφωνα με τις γνώσεις τους», ενώ συμμετείχαν και στις έρευνες για τον οπλισμό της Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους το 40% του τάγματος είναι γυναίκες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιχείρησης της Ταξιαρχίας Καταδρομών σε ένα ξενοδοχείο στη Γάζα όπου είχαν βρει καταφύγιο μέλη της Χαμάς, οι στρατιώτες εντόπισαν οπλισμό της Χαμάς και υλικό με σημαντικές πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.