ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπάκχμουτ: Οι Ουκρανοί έχασαν 385 άνδρες σε μία ημέρα – Μπαράζ χτυπημάτων από ΤΟS-1Α στον «δρόμο του θανάτου»

Καμμένα και διάσπαρτα παντού δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα

Μπάκχμουτ: Οι Ουκρανοί έχασαν 385 άνδρες σε μία ημέρα – Μπαράζ χτυπημάτων από ΤΟS-1Α στον «δρόμο του θανάτου»

Ο χθεσινός απολογισμός των ουκρανικών απωλειών στο Μπάκχμουτ (όπου ακόμα το Κίεβο ελέγχει το 5% της πόλης) ήταν τραγικός καθώς οι Ουκρανοί έχασαν 385 άνδρες, ανάμεσά τους υπήρχαν και αρκετοί Δυτικοί μισθοφόροι.

Το Κίεβο επιχειρεί να εκκενώσει τους τραυματίες του από τον «δρόμο του θανάτου» που συνδέει το Μπάκχμουτ με το Τσάσιβ Γιαρ και διαμέσου της υπαίθρου που έχει μετατραπεί σε «killing field».

Η ύπαιθρος γέμισε με κατεστραμμένα ουκρανικά οχήματα δυτικής προέλευσης, ανάμεσά τους, τουρκικά οχήματα Kirpi και αμερικανικά M-113.

Oι Ρώσοι χτύπησαν ανηλεώς με θερμοβαρικές TOS-1 στην δυτική πύλη του Μπάκχμουτ από εκεί που ήξεραν πως θα προσπαθήσουν να διαφύγουν οι Ουκρανοί προς το Τσάσιβ Γιαρ.

https://twitter.com/ZAM90Z/status/1653806074003173385

Σε ότι αφορά την αντεπίθεση των Ουκρανών στην Ζαπορίζια ακόμα κανείς δεν είναι σίγουρος αν πρόκειται όντως για κύρια επίθεση ή απλώς ήταν παραπλανητική ενέργεια ή επιθετική αναγνώριση.

Επιχειρήθηκε και μία αντεπιθετική ενέργεια στο Ούγκλενταρ όπως και στο Μπάκχμουτ. Οι Ρώσοι λένε πως και οι τρεις απέτυχαν και μάλιστα δόθηκε χώρος στην Wagner να προωθηθεί περισσότερο.

To πρόβλημα με τους Ουκρανούς είναι ότι τα παίζουν όλα για όλα. Αν αποτύχει η περιβόητη αντεπίθεση μετά θα είναι εντελώς ανίσχυροι για να αντιμετωπίσουν την ρωσική επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.