ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπάκχμουτ: Παρέμβαση της Κίνας – Το Πεκίνο πρότεινε «τιμητική αποχώρηση» των Ουκρανών – Ο Ζελένσκι την αρνήθηκε

Οι μάχες περιορίζονται σε ένα οικοδομικό τετράγωνο μόνο - Πλέον το Κίεβο στηρίζει τις ελπίδες του στην ουκρανική αντεπίθεση με τα δυτικά όπλα

Μπάκχμουτ: Παρέμβαση της Κίνας – Το Πεκίνο πρότεινε «τιμητική αποχώρηση» των Ουκρανών – Ο Ζελένσκι την αρνήθηκε

Oι εναπομείναντες Ουκρανοί στο Μπάκχμουτ έχουν περιοριστεί πλέον σε ένα οικοδομικό τετράγωνο και γύρω από την διασταύρωση δύο κεντρικών δρόμων, αλλά το ενδιαφέρον είναι η παρέμβαση της Κίνας στην μάχη της πόλης:

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπίνγκ ζήτησε σήμερα από τον Ουκρανό πρόδρο Β.Ζελέσνκι να διαπραγματευτεί με τους Ρώσους μία «τιμητική αποχώρηση» στο οχυρό Τσάσιβ Γιαρ στα δυτικά, βάσει κινεζικού σχεδίου και ο Ζελένσκι είπε «Όχι»!

Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία λογική. Η μάχη είναι οριστικά τελειωμένη υπέρ των Ρώσων και απλώς θα σκοτωθούν χωρίς λόγο κι άλλοι Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ θα μπορούν να ενισχύσουν την φρουρά του οχυρού, καθώς ήδη οι Ρώσοι έχουν ξεκινήσει να το πολιορκούν.

Αυτή την στιγμή οι μάχες δίνονται σε ένα συγκρότημα πολυορόφων κτιρίων, το μοναδικό που έχει μείνει υπό ουκρανικόέλεγχο.

Ακούγονται ολοένα και λιγότεροι πυροβολισμοί που σημαίνει πως η -ηρωική πραγματικά- αντίσταση των Ουκρανών, «σβήνει»

Στον χάρτη που ακολουθεί έχει οριοθετηθεί με κίτρινες γραμμές η περιοχή στην οποία ακόμα οι Ουκρανοί έχουν στρατιωτική παρουσία και είναι σαφές πως η μάχη έφτασε στο τέλος της.

Δεν υπάρχει τίποτε που να γίνει πλέον από την πλευρά του Κιέβου.

Η νίκη των Ρώσων έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή καθώς η μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση των 9 ταξιαρχιών αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Μαΐου, διότι τότε θα έχουν σταματήσει οι βροχές και θα έχει στεγνώσει το έδαφος καθώς η περιβόητη ουκρανική λάσπη είναι μεγάλο εμπόδιο για κάποιον που θέλει να επιτεθεί και εκ των πραγμάτων θα χρειαστεί να είναι ταχυκίνητος για να επιβιώσει από τα πυρά του ρωσικού Πυροβολικού που έχει λάβει θέσεις σε όλα τα πιθανά μέτωπα.

Η επίθεση αναμένεται να γίνει μεταξύ της Χερσώνας και της Ζαπορίζια και μένει να φανεί κατά πόσο έτοιμοι είναι οι Ρώσοι για να την καταστρέψουν.

Στην Μόσχα θεωρούν πως μετά την αντεπίθεση των Ουκρανών, αν αυτή καταλήξει σε ουκρανική ήττα, θα έχουν εύκολο έργο για να καταλάβουν τις υπόλοιπες πόλεις και ανοιχτό πεδίο ακόμα μέχρι και το… Κίεβο καθώς οι πόλεις-φρούρια σταματούν στο Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Στο μεταξύ οι Ουκρανοί θα έχουν αναλώσει τις τελευταίες τους εφεδρείες.

Πάντως πολλοί αναλυτές αμφιβάλουν για την ισχύ των 9 ουκρανικών ταξιαρχιών που υποτίθεται έχουν οργανώσει οι Δυτικοί και έχουν εξοπλίσει με κατάλληλο αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων ΤΟΜΑ.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ λέει πως κατάφεραν οι ΗΠΑ και η Δύση να ετοιμάζουν 9 τ/θ Ταξιαρχίας αλλά αυτό θα σήμαινε 832 άρματα μάχης ενώ στην Ουκρανία έφτασαν περίπου 230. Συν τοις άλλοις βασικό στοιχείο για να πετύχει μία αντεπίθεση είναι να έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Εδώ όμως πρόκειται για μία αντεπίθεση που έχει ανακοινωθεί… μήνες πριν.

Συν τοις άλλοις είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί τόσο μεγάλος αριθμός στρατιωτών (περίπου 50.000) και να περάσει απαρατήρητος. Άλλωστε οι Ρώσοι σε όλες τις νότιες και ανατολικές ουκρανικές περιοχές έχουν «αυτιά» και «μάτια» λόγω του ρωσόφωνου πληθυσμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.