ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μυστικό δείπνο Γερμανίας-ΗΠΑ με «μενού» τον Β.Ζελένσκι: Ψάχνουν λύσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει στα όριά τους

Μυστικό δείπνο Γερμανίας-ΗΠΑ με «μενού» τον Β.Ζελένσκι: Ψάχνουν λύσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Σε μυστικό δείπνο στο οποίο συζητήθηκαν τρόποι για το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και το οποίο έλαβε χώρα στη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον στα τέλη Οκτωβρίου, φέρεται να συμμετείχε ο Βόλφγκανγκ Σμιτ, ο στενότερος συνεργάτης του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς. 

Ο Β.Σμιτ φέρεται να «εξήρε με ευφορία« μια πρόταση του αμερικανικού think tank Samuel Charap για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία μέσω μιας επιβαλλόμενης διαπραγμάτευσης με τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, συζητήθηκαν τρόποι για να μπει τέλος στον πόλεμο, καθώς στη Δύση βλέπουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει στα όριά του και πλέον δεν έχουν τη δυνατότητα να επιτεθούν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Β.Ζελένσκι είπε πριν από λίγες ημέρες ότι το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τον προσέγγισε με αίτημα να κινητοποιηθούν επιπλέον 450.000-500.000 στρατιώτες. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, μια τέτοια κινητοποίηση θα κόστιζε στην Ουκρανία 500 δισεκατομμύρια γρίβνα (13,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Κάτι που όπως δήλωσε ο υποστράτηγος των ουκρανικών δυνάμεων Ντμίτρι Μαρτσένκο σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle είναι αδύνατο

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στο μέτωπο, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να δηλώνει τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία έχει χάσει έως και 200 στρατιώτες στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ τις τελευταίες 24 ώρες.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκρουσαν τρεις επιθέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, μία επίθεση στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ και άλλη μία στην κατεύθυνση του Κράσνι Λιμάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι συνολικές απώλειες του εχθρού κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας ανήλθαν σε έως 200 νεκρούς και τραυματίες στρατιωτικούς, δύο οχήματα μάχης πεζικού και έξι οχήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.