ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

N.Κουλέμπα για αμερικανική βοήθεια: «Αλληλούια»

«Η Δύση πρέπει να μας ενισχύσει με όπλα για να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία» δήλωσε

N.Κουλέμπα για αμερικανική βοήθεια: «Αλληλούια»

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian, υποστήριξε ότι η Δύση πρέπει να ενισχύσει την άμυνά της καθώς «η εποχή της ειρήνης στην Ευρώπη έχει τελειώσει».

Επικρότησε την έγκριση του αμερικανικού πακέτου βοήθειας, τονίζοντας όμως ότι οι σύμμαχοι πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή όπλων για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη Ρωσία.

Αν και εξήρε την απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ουκρανία με στρατιωτική βοήθεια ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προειδοποίησε ότι ο νέος εξοπλισμός δεν θα φέρει άμεση ανατροπή στο πεδίο της μάχης.

Η πρώτη αντίδραση του Κουλέμπα στην ψηφοφορία της Γερουσίας των ΗΠΑ που ενέκρινε το πακέτο βοήθειας ήταν «Αλληλούια».

Εκφράζει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα και ελπίζει ότι ο Λευκός Οίκος θα εγκρίνει ένα νέο πακέτο οπλικών συστημάτων σύντομα, και ότι η παράδοση των στρατιωτικών προμηθειών στο πεδίο της μάχης είναι θέμα υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου, ορισμένα πυρομαχικά έχουν ήδη αποθηκευτεί στην Ευρώπη και το πυροβολικό και η αεράμυνα είναι προτεραιότητα για την ενίσχυση της κυβέρνησης του Κιέβου.

Ο Κουλέμπα ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία έχει εντοπίσει επτά συστήματα αεράμυνας Patriot για την προστασία αμάχων σε μεγάλες πόλεις έξω από το Κίεβο.

Ένα σύστημα έχει ληφθεί από τη Γερμανία, για άλλα τέσσερα γίνονται διαπραγματεύσεις, ενώ άλλα δύο είναι υπό εξέταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ελλάδα και η Ισπανία εξετάζουν την προμήθεια πυραύλων Patriots στην Ουκρανία, ενώ η Πολωνία και η Ρουμανία διαθέτουν συστήματα συσσωρευτών – μπαταρίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.