ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ν.Πεσκόφ: «Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει την Ουκρανία με όλα τα δυνατά μέσα για να συνεχίσει τη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας»

«Το κάνουν εσκεμμένα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Ν.Πεσκόφ: «Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει την Ουκρανία με όλα τα δυνατά μέσα για να συνεχίσει τη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, κατηγόρησε σήμερα Πέμπτη (30/5) το ΝΑΤΟ ότι «ενθαρρύνει» την Ουκρανία «με όλα τα δυνατά μέσα» για να συνεχίσει τη σύγκρουση εναντίον του ρωσικού Στρατού.

«Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, άρχισαν αυτές τις τελευταίες ημέρες, αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, ένα νέο κύκλο κλιμάκωσης», κατήγγειλε ο Ν.Πεσκόφ.

«Το κάνουν εσκεμμένα. Ακούμε πολλές πολεμοχαρείς δηλώσεις. Eνθαρρύνουν την Ουκρανία με όλα τα δυνατά μέσα για να συνεχίσει αυτό τον παράλογο πόλεμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την τακτική ενημέρωσή τους.

Όμως, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «όλο αυτό θα έχει φυσικά και αναπόφευκτα συνέπειες και θα είναι, σε τελική ανάλυση, σε βάρος των συμφερόντων των χωρών εκείνων οι οποίες έχουν πάρει το δρόμο της κλιμάκωσης».

Τις τελευταίες εβδομάδες, στις πρωτεύουσες των χωρών της συμμαχίας διεξάγονται συζητήσεις για τη χρήση ή μη στο έδαφος της Ρωσίας εκατοντάδων όπλων που παρέχονται στο Κίεβο από τους Δυτικούς, στην προκειμένη περίπτωση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε θετικός σε κάτι τέτοιο, όμως χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπως η Γερμανία, είναι πολύ πιο απρόθυμες, φοβούμενες μια απ’ ευθείας σύγκρουση με τη Μόσχα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε προχθές, Τρίτη, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Γερμανία ότι οι σύμμαχοι του Κιέβου οφείλουν να επιτρέψουν στον ουκρανικό στρατό να «εξουδετερώσει» τις στρατιωτικές βάσεις απ’ όπου η Ρωσία εκτοξεύει τους πυραύλους της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ διεξάγεται σήμερα και αύριο, Παρασκευή, και το Παρίσι λογαριάζει να τη χρησιμοποιήσει για να αλλάξει τη γνώμη των πιο απρόθυμων χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.