Νέο κτύπημα των ρωσικών δυνάμεων: Εξαΰλωσαν με Kalibr αποθήκη με όπλα που μόλις είχαν φτάσει από ΗΠΑ και ΕΕ!

Βίντεο: Ουκρανικά Su-25 λίγο πριν την κατάρριψή τους από ρωσικά μαχητικά

Νέο κτύπημα των ρωσικών δυνάμεων: Εξαΰλωσαν με Kalibr αποθήκη με όπλα που μόλις είχαν φτάσει από ΗΠΑ και ΕΕ!

Δεν προλαβαίνουν ούτε καν να μοιράσουν στις μονάδες τους την στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν ΗΠΑ και ΕΕ (μεταξύ αυτών και η ελληνική κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη) οι Ουκρανοί.

Το ρωσικό σφυροκόπημα είναι συνεχές και με την άφιξή της στην Ουκρανία, η στρατιωτική βοήθεια καταστρέφεται σχεδόν αμέσως από πλήγματα ακριβείας των ρωσικών δυνάμεων.

Αυτό έγινε και σήμερα όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το οποίο ανέφερε την καταδρομή μεγάλης αποθήκης δυτικού οπλισμού στο Τερνοπόλ  στην δυτική Ουκρανία μόλις 118 χλμ. από την Λβιβ και περί τα 470 χλμ. από  τα σύνορα με την Πολωνία.

Ταυτόχρονα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε το αποτέλεσμα των σημερινών επιχειρήσεων.

«Ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνες της 12ης Ιουνίου

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς υψηλής ακρίβειας Kalibr προσέβαλλαν στόχους κοντά στο Chortkov στην περιοχή Ternopol καταστρέφοντας  μια μεγάλη αποθήκη αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων, φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων και βλημάτων πυροβολικού που έφτασαν στην Ουκρανία τις προηγούμενες ημέρες προμηθεύοντας  το καθεστώς του Κιέβου από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες.

Πύραυλοι υψηλής ακρίβειας από αεροσκάφη  κτύπησαν  2 θέσεις διοίκησης, 15 περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).

Παράλληλα σήμερα καταστραφήκαν: 1 εκτοξευτής πυραύλων Buk-M1 κοντά στο Barvenkovo ​​στην περιοχή Kharkov, 1 ραντάρ αεράμυνας κοντά στο Slavyansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, 1 ραντάρ εντοπισμού στόχων και παρακολούθησης του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-300 κοντά στο Krivoi Rog και 2 πυροβολαρχίες  ΠΕΠ  κοντά στο Zvanovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και στο Zakotnoe στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Η ρωσική Αεροπορία  προσέβαλλε επίσης  3 ισχυρά σημεία και 25 περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων  και στρατιωτικού εξοπλισμού της AFU. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη περισσότερων από 150 εθνικιστών, 6 αρμάτων μάχης, 5 θέσεων  πυροβολικού και 10 ειδικά οχήματα διαφόρων ρόλων.

Η ρωσική Αεροπορία κατέρριψε 2 αεροσκάφη Su-25 της ουκρανικής Αεροπορίας στις περιοχές Raigorodok και Cherkaskyi της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Τα ρωσικά μέσα αεράμυνας κατέρριψαν επίσης 1 αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Αεροπορίας κοντά στο Dolgen’koe, στην περιοχή Kharkov.

Επίσης, 8 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν κοντά στο Boroven’ki, Druzhba στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk, στην Vladimirovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Brazhkovka και τέλος στο Bolshye Prokhody στην περιοχή του Χαρκόβου, συμπεριλαμβανομένου 1 Bayraktar TB-2 κοντά στη Velikaya Kamyshevakha.

Επιπλέον, 2 βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U και 3 ρουκέτες πολλαπλής εκτόξευσης Uragan αναχαιτίστηκαν κοντά στην Χερσώνα, ο ένας και στην Popasnaya, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk ο δεύτερος.

Τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό έχουν χτυπήσει 248 περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού, 21 θέσεις διοίκησης και 37 θέσεις βολής μονάδων πυροβολικού της AFU.

Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περισσότερων από 320 εθνικιστών, 5 τεθωρακισμένων οχημάτων, 6 βάσεις πυροβολικού πεδίου και όλμους, 15 οχημάτων και 5 αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.

Συνολικά από την αρχή της επιχείρησης στην Ουκρανία, έχουν καταστραφεί 201 ουκρανικά αεροπλάνα, 130 ελικόπτερα, 1.188 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 338 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 3.514 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 508 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 1.870 πυροβολικό πεδίου και όλμοι, 5 ειδικές μονάδες, καθώς και 70 στρατιωτικές μονάδες.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.