ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Προς τα νότια προσανατολίζεται η ουκρανική αντεπίθεση – Στόχος η Μελιτόπολη και η αποκοπή της Κριμαίας (upd)

Με τακτικές ΝΑΤΟ εκτελεί χτυπήματα αναγνώρισης ο ουκρανικός στρατός

Προς τα νότια προσανατολίζεται η ουκρανική αντεπίθεση – Στόχος η Μελιτόπολη και η αποκοπή της Κριμαίας (upd)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες στο Ντονμπάς όπου παρά τα τις τρομακτικές απώλειες εκατέρωθεν καμία πλευρά (ούτε η ρωσική ούτε η ουκρανική) όχι απλά δεν υποχωρεί αλλά συγκρούεται με καθημερινές απώλειες άνω των 1000 νεκρών ανδρών και οι δύο πλευρές.

Πάντως οι Ουκρανοί σύντομα θα δείξουν προς τα που θα κινηθούν ανατολικά ή νότια καθώς το σημείο συγκέντρωσης εφεδρειών πλέον είναι η περιοχή της Ζαπορίζια (που ελέγχει το Κιεβο).

Διάφορες πηγές υπολογίζουν ότι η κύρια δύναμη κρούσης των Ουκρανών στην περιοχή της Ζαπορίζια ανέρχονται σε 50.000 στρατιώτες και έως και χίλια άρματα μάχης και ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, κυρίως δυτικής κατασκευής.

Σε περίπτωση που εκδηλωθεί εκεί η επίθεση αντικειμενικός στόχος θα είναι η κατάληψη της λωρίδας γης που ενώνει την Μαριούπολη και την Κριμαία και τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τους Ρώσους.

Βασικός ουκρανικός στόχος η Μελιτόπολη, ακριβώς στην μέση της διαδρομής της Μαριούπολης με την Κριμαία, αμιγώς ρωσική σε ότι αφορά τον πληθυσμό της. Τυχόν κατάληψή της θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ρωσική επιχείρηση.

Όλα για τους Ουκρανούς θα κριθούν από το αν θα καταφέρουν να διασπάσουν την ρωσική άμυνα και να διασχίσουν την λίγων δεκάδων χιλιομέτρων απόσταση από τα εδάφη που ανακατέλαβαν στην Χερσώνα, μέχρι την 100% ρωσόφωνη, πλέον. Μελιτόπολη, 

Πάντως ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley ανέφερε ότι κανένα από τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν έχει πλεονέκτημα μέχρι στιγμής.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι «δεν θεωρεί πιθανό» τα ουκρανικά στρατεύματα να εκδιώξουν τις ρωσικές δυνάμεις το 2023, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η Ρωσία επίσης «δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους πολιτικούς της στόχους» στην Ουκρανία.

https://twitter.com/200_zoka/status/1637730351572307969

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στην περιοχή της Ζαπορίζια έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα  με αρκετούς να θεωρούν ότι εκεί θα πρέπει να αναμένεται μια μεγάλη επίθεση του ουκρανικού στρατού στην περιοχή με στόχο πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις στο Donbass και να προωθηθούν προς την Αζοφική Θάλασσα τις επόμενες εβδομάδες καθώς εκεί έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Ουκρανοί και πλέον θα πρέπει να δούμε που θα διοχετευτούν, νότια ή ανατολικά;

https://twitter.com/chris__759/status/1638202284877250560

Πάντως και παρά τις απώλειες, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις αναγνώρισης μάχης προκειμένου να εντοπίσει τα αδύναμα σημεία στη ρωσική άμυνα σε όλο το μέτωπο.

Σύμφωνα με την τακτική που ανέπτυξε το ΝΑΤΟ, εξαπολύουν επιθέσεις με τακτικές ομάδες έως και 10 τεθωρακισμένων οχημάτων.

Στις 19 Μαρτίου, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση αναγνώρισης μάχης στο νότο του Orekhov.

Επιτέθηκαν σε ρωσικές θέσεις κοντά στη Novodanilovka με έως και δύο τάγματα πλήρως εξοπλισμένα από το ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ, στήλες βαρέως εξοπλισμού του ΝΑΤΟ πλησιάζουν ήδη τις γραμμές του ουκρανικού μετώπου, πολλά οπλικά συστήματα προορίζονται για την επίθεση στο νότιο μέτωπο του Donbass.

Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να αναπτυχθούν και γερμανικά άρματα μάχης Leopard, καθώς θεωρείται ότι είναι πιο κατάλληλα για μάχες στις ουκρανικές στέπες.

https://twitter.com/rammstein_fella/status/1638179154565767169

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.