ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ προειδοποιεί για περιφερειακό πόλεμο εάν δεν εφαρμοστεί το ψήφισμα για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις των IDF έχουν επιτεθεί σε πράκτορες και θέσεις της Χεζμπολάχ

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ προειδοποιεί για περιφερειακό πόλεμο εάν δεν εφαρμοστεί το ψήφισμα για αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Έλι Κοέν προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για έναν πιθανό περιφερειακό πόλεμο εάν δεν εφαρμοστεί πλήρως το ψήφισμα 1701, το οποίο ζητάει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ.

«Για το καλό της περιφερειακής σταθερότητας και για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, η επόμενη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, προκειμένου να τερματιστούν οι επικίνδυνες παραβιάσεις από τη Χεζμπολάχ και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στα σύνορα», λέει ο Κοέν απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις των IDF έχουν επιτεθεί σε πράκτορες και θέσεις της Χεζμπολάχ με αποτέλεσμα των θάνατο δεκάδων μελών της. Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έβαλε τέλος στον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006 και ζήτησε τον αφοπλισμό όλων των μη κρατικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Λίβανο. Παράλληλα το ψήφισμα ζήτησε την απελευθέρωση της περιοχής μεταξύ των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου και του ποταμού Λιτάνι από όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις εκτός από τον λιβανέζικο στρατό και την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ UNIFIL.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές οι ρήτρες του ψηφίσματος δεν εφαρμόστηκαν ποτέ και η Χεζμπολάχ έχει μετατραπεί σε μια βαριά οπλισμένη τρομοκρατική πολιτοφυλακή γράφουν οι Times of Israel. Ακόμη η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι διαθέτει δεκάδες χιλιάδες μαχητές και ότι διαθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα οπλοστάσιο περίπου 150.000 ρουκετών και πυραύλων διαφόρων τύπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.