
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατς, διέταξε σήμερα τον στρατό να ετοιμάσει ένα σχέδιο για να επιτρέψει την «εθελούσια αποχώρηση» κατοίκων από τη λωρίδα της Γάζας.
«Καλωσορίζω το τολμηρό σχέδιο του προέδρου Τραμπ, στους κατοίκους της Γάζας θα πρέπει να δοθεί η ελευθερία να φύγουν και να μεταναστεύσουν, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Κατς, σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12.
Όταν ερωτήθηκε ποιος θα δεχθεί τους Παλαιστινίους, ο Κατς είπε ότι θα πρέπει να τους πάρουν χώρες που αντιτάχθηκαν στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα.
«Χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Νορβηγία και άλλες, οι οποίες εκτόξευσαν κατηγορίες και ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον του Ισραήλ για τις ενέργειές του στη Γάζα, είναι νομικά υποχρεωμένες να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε κάτοικο της Γάζας να εισέλθει στα εδάφη τους», υποστήριξε ο ισραηλινός υπουργός.
Το σχέδιο του Κατς θα περιλάβει επιλογές εξόδου μέσω χερσαίων περασμάτων, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για αναχωρήσεις δια θαλάσσης και αέρος, μετέδωσε το Channel 12.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.