ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μετά το «όχι» των ΗΠΑ για οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας ο Β.Ζελένσκι ακύρωσε ομιλία του: Θα ζητούσε 61 δισ. δολάρια

Κίνηση που επιβεβαιώνει τις φήμες για «ρήγμα» στις σχέσεις του Ουκρανού προέδρου με τη Δύση

Μετά το «όχι» των ΗΠΑ για οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας ο Β.Ζελένσκι ακύρωσε ομιλία του: Θα ζητούσε 61 δισ. δολάρια

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε μια κίνηση-έκπληξη, καθώς ακύρωσε την τελευταία στιγμή την ομιλία του μέσω βιντεοδιάσκεψης στην αμερικανική Γερουσία. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμενόταν να ζητήσει την αποδέσμευση κονδυλίου 61 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης της Ουκρανίας.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σουμέρ, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως «ο Ζελένσκι δεν μπορεί να έρθει στην ενημέρωσή μας στις 15:00, κάτι συνέβη την τελευταία στιγμή».

Τα σύννεφα στην σχέση της Δύσης με τον Ζελένσκι έχουν γίνει ορατά τις τελευταίες εβδομάδες την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο πολεμικό πεδίο και απαξίωση του Ουκρανού προέδρου ακόμη και από στενούς του συνεργάτες.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγα 24ωρα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπορούν να συνεχίσουν την οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας μετά το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Σαλάντα Γιανγκ είπε ότι οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από χρηματοδότηση για την αποστολή όπλων και βοήθειας στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους, λέγοντας ότι αυτό θα «γονατίσει» την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεμείνει από χρήματα που χρησιμοποίησαν για να στηρίξουν την οικονομία της Ουκρανίας και «αν η οικονομία της Ουκρανίας καταρρεύσει, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να πολεμούν, τελεία και παύλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μας τελείωσαν τα χρήματα – και σχεδόν τελείωσε ο χρόνος», έγραψε. Αξίζει να τονιστεί ότι η Ουκρανία έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί εδώ και περίπου έναν μήνα τους πυραύλους ATACMS, καθώς σταμάτησαν οι ΗΠΑ να τους προμηθεύουν με βλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.