ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Β.Ζελένσκι επιθεωρεί οχυρώσεις στο Χάρκοβο – Η πόλη ετοιμάζεται να δεχθεί την μεγάλη ρωσική επίθεση (βίντεο)

Εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να αιτηθεί εκ νέου ενίσχυση από τη Δύση

Ο Β.Ζελένσκι επιθεωρεί οχυρώσεις στο Χάρκοβο – Η πόλη ετοιμάζεται να δεχθεί την μεγάλη ρωσική επίθεση (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι, επισκέφθηκε τις αμυντικές οχυρώσεις στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο την Τρίτη, και εκφώνησε άλλο ένα αίτημα του για στρατιωτική βοήθεια, καθώς η Ρωσία εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις στην περιοχή.

“Η περιοχή του Χάρκοβο είναι σημαντική. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Οι Ρώσοι πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε προετοιμασμένοι για άμυνα”, δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω Telegram.

Δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο που τον δείχνει να συνομιλεί με στρατιώτες και να διασχίζει μια τάφρο, ενώ εκσκαφείς δούλευαν στο έδαφος.

Η Ρωσία βομβαρδίζει το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, από την έναρξη της επέμβασης, τον Φεβρουάριο του 2022, και έχει εντείνει τις επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Ουκρανία μετά βίας αμύνεται από τους εισερχόμενους ρωσικούς πυραύλους, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τις βόμβες, αντιμετωπίζοντας έλλειψη σε κρίσιμα πυρομαχικά και συστήματα αεράμυνας.

Ο Ζελένσκι ζητά σχεδόν καθημερινά από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να ενισχύσουν τις προμήθειες όπλων.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ» από την επίσκεψη του Ζελένσκι στο Χάρκοβο: 

Σύμφωνα με έκθεση του The Economist που δημοσιεύθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, «η Ρωσία επιδιώκει να μετατρέψει το Χάρκοβο σε μια αποκαλούμενη «γκρίζα ζώνη», καθιστώντας το ακατοίκητο για πολίτες, σύμφωνα με oυκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Το Χάρκοβο έχει υπομείνει εδώ και καιρό βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά η κατάσταση έχει κλιμακωθεί περαιτέρω καθώς ο εχθρός χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο βαλλιστικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών βορειοκορεατικής προέλευσης, μαζί με βόμβες ολίσθησης.

Κατά συνέπεια, οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται ανεπαρκώς εξοπλισμένες για να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανελέητες επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος των Ρώσων είναι η ολοκληρωτική εγκατάλειψη του Χάρκοβου από τους κατοίκους του, καθιστώντας πολύ ευχερέστερη την κύκλωση και κατάληψή του μελλοντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.