ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι ειδικές δυνάμεις «Τίγρης» του συριακού στρατού εκπαιδεύονται από τη Ρωσία – Στέλνονται στην Ουκρανία

Χιλιάδες Σύροι έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων

Οι ειδικές δυνάμεις «Τίγρης» του συριακού στρατού εκπαιδεύονται από τη Ρωσία – Στέλνονται στην Ουκρανία

Έτοιμες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων είναι οι ειδικές δυνάμεις του συριακού στρατού, γνωστές ως δυνάμεις «Τίγρης». 

Όπως αναφέρει δυτικός διπλωμάτης, αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι δυνάμεις «Τίγρης» εκπαιδεύονται στην κεντρική και βορειοδυτική Συρία ως προετοιμασία για τις μάχες μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Καθώς και οι δύο πλευρές έκαναν εκκλήσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε ξένους μαχητές να συμμετάσχουν στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, δυτικός διπλωμάτης αποκάλυψε την άφιξη τουλάχιστον 300 μαχητών από μεραρχία του συριακού στρατού στη Ρωσία για στρατιωτική εκπαίδευση πριν αναχωρήσουν για την Ουκρανία.

Δυνάμεις «Τίγρης»

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού, από την 25η Μεραρχία, γνωστές ως δυνάμεις «Τίγρης» βρίσκονται υπό τη διοίκηση του ταξίαρχου Σουχάιλ αλ Χασάν, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικός στρατιωτικός διοικητής, γνωστός για τη στενή του συνεργασία με Ρώσους αξιωματικούς.

Ο δυτικός διπλωμάτης εξήγησε ότι οι Ρώσοι πρόσφεραν σε κάθε μαχητή 1.200 δολάρια τον μήνα για έξι μήνες με μπόνους 3.000 δολαρίων κατά την επιστροφή τους στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Η εφημερίδα γράφει ότι στις οικογένειές τους υποσχέθηκαν 2.800 δολάρια, συν 600 δολάρια τον μήνα για ένα χρόνο, εάν το αγαπημένο τους πρόσωπο σκοτωθεί στην επιχείρηση, προσθέτοντας ότι αυτοί οι στρατιώτες στη Συρία κερδίζουν περίπου 100 δολάρια τον μήνα, ενώ οι κατώτεροι εισπράττουν περίπου 50 δολάρια τον μήνα.

Διοικητής πολιτοφυλακής που περιλαμβάνει μαχητές από τη Συρία και τις γειτονικές χώρες και υποστηρίζονταν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία αποκάλυψε ότι η ομάδα του είχε στείλει επιπλέον δύναμη 85 ανδρών στη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν Λιβανέζοι, Ιρακινοί και Σύροι.

Εκπαίδευση στη Συρία

Προχθές, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι δυνάμεις της 25ης Μεραρχίας συνέχισαν, για τρίτη ημέρα, την εκπαίδευση στην κεντρική και βορειοδυτική Συρία ως προετοιμασία για τις μάχες μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι η 25η Μεραρχία διεξάγει εκπαίδευση «υψηλού επιπέδου» στην Ιντλίμπ και στις ανατολικές περιοχές της Χομς και της Χάμα για να προετοιμάσει τους μαχητές και τους διοικητές της να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλευρό των Ρώσων, εάν τους ζητηθεί.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία στέλνει μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι εκπαιδεύει συριακές στρατιωτικές ομάδες για να λάβουν μέρος στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο σε περίπτωση κλιμάκωσης των μαχών και των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Η στρατιωτική εκπαίδευση των δυνάμεων που προορίζονταν να επιχειρήσουν στην Ουκρανία περιελάμβανε επίσης αερομεταφερόμενες μονάδες της μεραρχίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, το οποίο πρόσθεσε ότι «στην επιχείρηση συμμετείχαν εκπαιδευτικά ελικόπτερα που προσγειώθηκαν από το (ρωσικό) αεροδρόμιο της βάσης Χμέιμιμ στην επαρχία Λατάκια, της δυτικής Συρίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ασκήσεις συμμετείχαν περίπου 700 Σύροι στρατιώτες και αξιωματικοί που λειτουργούσαν υπό τη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων και πραγματοποιήθηκαν μετά την επιστροφή «πιστών εκπροσώπων των δυνάμεων του συριακού στρατού, από προκαταρκτική περιοδεία στη Ρωσία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.