ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι Έλληνες της Κριμαίας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να εφοδιάζει με όπλα και πυρομαχικά την Ουκρανία

«Η ιστορία της φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας έχει βαθιές ρίζες»

Οι Έλληνες της Κριμαίας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να εφοδιάζει με όπλα και πυρομαχικά την Ουκρανία

Ο επικεφαλής του συλλόγου των Ελλήνων της Κριμαίας «Ταυρίδα», Ιβάν Σόνους, κάλεσε τις ελληνικές αρχές και την κυβέρνηση να μην δώσουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία.

«Η ιστορία της φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας έχει βαθιές ρίζες. Η Ρωσία και η Ελλάδα είναι μαργαριτάρια ιστορικής, πολιτιστικής, πνευματικής κληρονομιάς και της ορθόδοξης θρησκείας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το παράδειγμα των Αμερικανών και να μην μεταφέρει όπλα στις εγκληματικές αρχές της Ουκρανίας, που μισούν τον ρωσικό και τον ορθόδοξο κόσμο», δήλωσε ο Σόνους στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαφορετικά η Ελλάδα θα αποδυναμώσει τη δική της ασφάλεια και θα υπονομεύσει τα ιστορικά θεμελιώδη θεμέλια της ρωσοελληνικής φιλίας.

Η Κριμαία επανενώθηκε τον Μάρτιο του 2014 μετά από δημοψήφισμα με την Ρωσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα συνολικά οι Έλληνες της Κριμαίας φτάνουν τους 210.000 περίπου και στηρίζουν την ρωσική διοίκηση καθώς είχαν διωχθεί από τους Ουκρανούς και ειδικά από την κυβέρνηση Ζελένσκι που είχε απαγορεύσει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι Έλληνες είναι ιστορικοί κάτοικοι της Κριμαίας. Αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Για την παρουσία μας εδώ μιλάνε τα ελληνικά μνημεία και η ίδια η ιστορία. Οι Έλληνες συμμετείχαν ενεργά στις εξελίξεις που είχαν σχέση με την περιοχή, διατηρώντας άσβεστη σχέση με την Αρχαία Ταυρίδα και σημερινή Κριμαία», είχε τονίσει παλαιότερα ο Ιβάν Σόνους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.