ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι ΗΠΑ στέλνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει

Στα 100 εκατ. δολάρια η εκτιμώμενη αξία του

Οι ΗΠΑ στέλνουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα (20/11) ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει μέσα για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας.

Το πακέτο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, οβίδες πυροβολικού και αντιαρματικά όπλα, καθώς και πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτή η νέα βοήθεια προέρχεται από πόρους που έχουν ήδη εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο αλλά οι οποίοι μειώνονται εν αναμονή της ψηφοφορίας για ένα νέο δημοσιονομικό κονδύλι για την Ουκρανία που ζητεί ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα λόγω της αντίθεσης Ρεπουμπλικάνων βουλευτών.

«Έχει καθοριστική σημασία το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για να υποστηρίξει την Ουκρανία εγκρίνοντας το πρόσθετο δημοσιονομικό κονδύλι» τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως η Ουάσινγκτον θα εξακολουθήσει να στηρίζει το Κίεβο στον αγώνα που δίνει απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν οι μεγαλύτεροι δωρητές στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, συνολικού ύψους άνω των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.