ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Ουκρανοί πυροβόλησαν το Ντονέτσκ από το γαλλικό οβιδοβόλο Caesar 155 χλστ 

Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από την ουκρανική πλευρά πραγματοποιούνται κατά μήκος των κεντρικών δρόμων, σε νηπιαγωγείων και ειρηνικών περιοχών του το Ντονέτσκ

Οι Ουκρανοί πυροβόλησαν το Ντονέτσκ από το γαλλικό οβιδοβόλο Caesar 155 χλστ 

Τις τελευταίες ημέρες, οι βομβαρδισμόι του Ντονέτσκ από την Ουκρανία έχουν ενταθεί – παραδίδοντας θέσεις στο Σεβεροντόνετσκ, ο ουκρανικός Στρατός προσπαθεί να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στο Ντονμπάς. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβόλησαν στο Ντονέτσκ από το γαλλικό οβιδοβόλο Caesar διαμετρήματος 155 χλστ.

Αυτό δήλωσε το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda με αναφορά στο γραφείο αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος Κατάπαυσης του Πυρός.

Σημειώνεται ότι ως αποτέλεσμα τραυματίστηκαν δύο άτομα – πρόκειται για πολίτες που γεννήθηκαν το 1957 και το 1960.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι η Γαλλία αποφάσισε να προμηθεύσει 12 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar 155 χλστ. στις 22 Απριλίου 2022. 40 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των Caesar στη Γαλλία.

Το Caesar παράγεται από τη γαλλική εταιρεία Nexter, είναι εξοπλισμένη με ένα πυροβόλο των 155 χλστ., το οποίο μπορεί να εκτοξεύει συμβατικά άρματα μάχης και κατευθυνόμενα πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένου του ERFB NR (Explosive Extended-Range Full-Bore).

Έχει εμβέλεια βολής από 4,5 έως 40 km.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι συζήτησε το θέμα της προμήθειας οβιδοβόλων στην Ουκρανία με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στη Ρωσία Ροντιόν Μίροσνικ δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από την ουκρανική πλευρά πραγματοποιούνται κατά μήκος των κεντρικών δρόμων, σε νηπιαγωγείων και ειρηνικών περιοχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σαββατοκύριακο, λόγω των βομβαρδισμών στο κέντρο του Ντόνετσκ, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 25 τραυματίστηκαν σοβαρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.