Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από την ουκρανική πλευρά πραγματοποιούνται κατά μήκος των κεντρικών δρόμων, σε νηπιαγωγείων και ειρηνικών περιοχών του το Ντονέτσκ

Τις τελευταίες ημέρες, οι βομβαρδισμόι του Ντονέτσκ από την Ουκρανία έχουν ενταθεί – παραδίδοντας θέσεις στο Σεβεροντόνετσκ, ο ουκρανικός Στρατός προσπαθεί να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στο Ντονμπάς. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβόλησαν στο Ντονέτσκ από το γαλλικό οβιδοβόλο Caesar διαμετρήματος 155 χλστ.

Αυτό δήλωσε το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda με αναφορά στο γραφείο αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος Κατάπαυσης του Πυρός.

Σημειώνεται ότι ως αποτέλεσμα τραυματίστηκαν δύο άτομα – πρόκειται για πολίτες που γεννήθηκαν το 1957 και το 1960.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε ότι η Γαλλία αποφάσισε να προμηθεύσει 12 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar 155 χλστ. στις 22 Απριλίου 2022. 40 Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των Caesar στη Γαλλία.

Το Caesar παράγεται από τη γαλλική εταιρεία Nexter, είναι εξοπλισμένη με ένα πυροβόλο των 155 χλστ., το οποίο μπορεί να εκτοξεύει συμβατικά άρματα μάχης και κατευθυνόμενα πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένου του ERFB NR (Explosive Extended-Range Full-Bore).

Έχει εμβέλεια βολής από 4,5 έως 40 km.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι συζήτησε το θέμα της προμήθειας οβιδοβόλων στην Ουκρανία με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στη Ρωσία Ροντιόν Μίροσνικ δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από την ουκρανική πλευρά πραγματοποιούνται κατά μήκος των κεντρικών δρόμων, σε νηπιαγωγείων και ειρηνικών περιοχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σαββατοκύριακο, λόγω των βομβαρδισμών στο κέντρο του Ντόνετσκ, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 25 τραυματίστηκαν σοβαρά.