ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι Ουκρανοί βύθισαν στην Κριμαία τον «βετεράνο» του πολέμου στην Συρία το ρωσικό αποβατικό πλοίο Ceasar Kunikov (βίντεο) (upd)

Το ρωσικό σκάφος ήταν το ένα από τα δύο εναπομείναντα αποβατικά κλάσης Ropucha

Οι Ουκρανοί βύθισαν στην Κριμαία τον «βετεράνο» του πολέμου στην Συρία το ρωσικό αποβατικό πλοίο Ceasar Kunikov (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:58): Οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, χτύπησαν με θαλάσσια drones (USVs) το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο Ceasar Kunikov κλάσης Ropucha, στην Αλούπκα στη Μαύρη Θάλασσα προκαλώντας την βύθισή του.

Η Αλούπκα βρίσκεται δίπλα στην Γιάλτα στην χερσόνησο της Κριμαίας.

«Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με την μονάδα πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, κατέστρεψαν το μεγάλο αποβατικό πλοίο Ceasar Kunikov (της Ρωσίας). Βρισκόταν σε ουκρανικά χωρικά ύδατα κοντά στην Αλούπκα την ώρα του πλήγματος», διευκρινίζεται στο Telegram των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα, o ειδησεογραφικός ιστότοπος της Ουκρανίας, Ukrainska Pravda, είχε μεταδώσει ότι ουκρανικά θαλάσσια drones έπληξαν και προκάλεσαν ζημιές σε μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο ανοιχτά της κατεχόμενης από τη Ρωσία Κριμαίας.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος είχε δημοσιοποιήσει βίντεο που έδειχναν στήλη καπνού να υψώνεται στη θάλασσα ανοιχτά της νότιας ακτής της Κριμαίας και ελικόπτερα να υπερίπτανται.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την βύθιση του ρωσικού πλοίου.

Ωστόσο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε έξι ουκρανικά drones «πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας».

Nα σημειωθεί ότι από τα 28 σκάφη της κλάσης Ropucha είχαν απομείνει σε υπηρεσία μόλις δύο αποβατικά και τώρα απομένει μόνο ένα.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας ο οποίος συνεχίζει να χάνει τα πλοία του από ομάδες θαλάσσιων ουκρανικών drones.

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών ουκρανικά θαλάσσια drones βύθισαν την ρωσική κορβέτα Ivanovets κλάσης Tarantul κοντά στην Κριμαία ενώ το Νοέμβριο έπληξαν με πυραύλους και μία κορβέτα κλάσης Κarakurt στα ναυπηγεία του Κερτς.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και κυρίως το προκαλούν τα θαλάσσια drones που έρχονται σε μεγάλους αριθμούς προκαλώντας κορεσμό στις άμυνες των πλοίων.

Ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το ελληνικό ΠΝ στο Αιγαίο καθώς η Τουρκία είναι κατασκευάστρια χώρα σε ότι αφορά τα μη επανδρωμένα οχήματα.

Το ρωσικό πλοίο είχε συμμετάσχει στις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γεωργία το 2008 και στην ρωσική αποστολή στην Συρία, όπου πραγματοποιούσε μεταφορές με εξοπλισμό, προσωπικό και πυρομαχικά τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Είναι ένα σκάφος το οποίο επισκέφτηκε πολλές φορές τα ελληνικά λιμάνια όπως το 2011 όταν ήταν το πρώτο ρωσικό πλοίο που επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη, για την επέτειο του «ΟΧΙ» και τα εγκαίνια του μνημείου των Ρώσων στρατιωτών.

Είναι ένα μνημείο αφιερωμένο σε 30 Ρώσους στρατιώτες  της 3ης Μεραρχίας Στρατού από την ρωσική πόλη Σταροϊνγέρμαν Λάνσκη, που βρίσκεται κοντά στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι πέθαναν από τύφο κατά τη διάρκεια του ρωσοτουρκικού πολέμου.

Ήταν μία διαφορετική εποχή όταν ακόμα Ελλάδα και Ρωσία είχαν αδελφικές σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.