ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Οι Ρώσοι έφτιαξαν ένα νέο προγεφύρωμα στα υψώματα του βόρειου τμήματος της Κλετσκίιβκα

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν τον πλήρη έλεγχο

Οι Ρώσοι έφτιαξαν ένα νέο προγεφύρωμα στα υψώματα του βόρειου τμήματος της Κλετσκίιβκα

Ρωσικές μονάδες έχουν δημιουργήσει ένα νέο προγεφύρωμα στα υψώματα του βόρειου τμήματος του οικισμού Κλετσκίιβκα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Ντένις Πουσίλιν, ο κοντινός οικισμός Αντρίιβκα παραμένει υπό τα συνεχή πυρά των ρωσικών στρατευμάτων, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποκτήσουν προγεφύρωμα στο σημείο οι Ρώσοι μαχητές.

Τα χωριά Κλετσκίιβκα και Αντρίιβκα βρίσκονται νότια της πόλης του Μπαχμούτ, την οποία τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τους προηγούμενους μήνες με την βοήθεια της μισθοφορικής εταιρείας Wagner.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρουν το αντίθετο, μιας και μίλησαν για πλήρη έλεγχο και των δύο χωριών μετά από μάχες που έδωσαν ταξιαρχίες τους στην περιοχή.

Η Μόσχα εξηγεί πως αν και οι στρατιώτες του Κιέβου κατάφεραν για κάποιο διάστημα να καταλάβουν την περιοχή, ο ρωσικός στρατός ανάγκασε τους Ουκρανούς να οπισθοχωρήσουν με αποτέλεσμα τα δύο χωριά να αποτελέσουν σήμερα γκρίζα ζώνη του μετώπου. Όπως και να έχει οι εξελίξεις είναι συνεχείς και τα πράγματα αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Σύμφωνα πάντως με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, τα ουκρανικά στρατεύματα υποφέρουν από τεράστιες απώλειες στην Κλετσκίιβκα. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, η ρωσική ομάδα στον οικισμό κατάφερε να απωθήσει έξι επιθέσεις σε αυτήν την κατεύθυνση με αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 255 Ουκρανών στρατιωτών.

Παράλληλα, βίντεο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να ανακτούν κατεστραμμένο εξοπλισμό στο πεδίο της μάχης με την βοήθεια ενός γερμανικού τεθωρακισμένου οχήματος ανάκτησης και επισκευής τύπου Bergepanzer 3.

Το όχημα αυτό αναπτύχθηκε από την γερμανική Rheinmetall και τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του ‘1990 στον γερμανικό στρατό. Έχει ως βάση του το σασί του άρματος μάχης Leopard 2, ενώ διαθέτει ένα ισχυρό σύστημα ανάκτησης οχημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.