ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι Ρώσοι έστησαν παγίδα στους Ουκρανούς στο Φιδονήσι: Τους παρέσυραν και τους εξόντωσαν

Οι Ρώσοι εγκατέλειψαν το νησί για να παρασύρουν τις δυνάμεις των Ουκρανών

Οι Ρώσοι έστησαν παγίδα στους Ουκρανούς στο Φιδονήσι: Τους παρέσυραν και τους εξόντωσαν

Μια έξυπνη παγίδα έστησαν οι δυνάμεις των Ρώσων, οι οποίοι παρέσυραν μια ουκρανική ομάδα αποβίβασης από εναέρια και ναυτικά μέσα στο Φιδονήσι και την εξουδετέρωσαν λίγο μετά την προσγείωση της. 

Οι Ρώσοι αποχώρησαν -τεχνητά- από το νησί, κάτι που «προσκάλεσε» τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες όμως έπεσαν σε παγίδα, καθώς χτυπήθηκαν σφοδρά. Οι ελάχιστοι Ουκρανοί που επέζησαν εκκένωσαν το νησί με φουσκωτά τύπου Zodiac.

Είναι η δεύτερη παγίδα αυτού του τύπου που καταγράφεται, μετά την υποτιθέμενη υποχώρηση των Ρώσων από θέσεις στο Ντόνετσκ, που οδήγησε τους Ουκρανούς σε αντεπίθεση σε ανοιχτό πεδίο, με αποτέλεσμα να υποστούν τεράστιες απώλειες από το πυροβολικό και πυραυλικά χτυπήματα.

Το Φιδονήσι φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε ως δέλεαρ.

Οι ρωσικές μονάδες είχαν αποσυρθεί από το νησί χθες το πρωί.

Είχαν προηγηθεί επιθέσεις των Ουκρανών με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, από τις οποίες καταστράφηκαν ένα αντιεροπορικό σύστημα ΤΟΡ, πιθανότατα Μ2, που είχαν εγκαταστήσει οι Ρώσοι στο νησί, καθώς και ένα αποβατικό ρώσικο σκάφος.

Οι Ουκρανοί θεώρησαν ότι οι Ρώσοι θα εγκατέλειπαν πλήρως το νησί και έτσι θα μπορούσε να καταγραφεί μία νίκη με μεγάλη επικοινωνιακή σημασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο νησί είχε μετατραπεί σε σύμβολο αυτοθυσίας των ουκρανών μαχητών, καθώς τις πρώτες ημέρες της επέμβασης, υποτίθεται ότι οι υπερασπιστές του προτίμησαν να πεθάνουν από το να παραδοθούν. Γεγονός που εντέλει δεν ίσχυε, αφού οι Ουκρανοί παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις μόλις αποβιβάστηκαν στο νησί.

Τα ουκρανικά μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-8 και το αποβατικό σκάφος Stanislav φτάνουν στις ακτές του νησιού και ξεκίνησαν την αποβίβαση των στρατευμάτων.

Στη συνέχεια, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν την ουκρανική ομάδα απόβασης. Τα ελικόπτερα και το σκάφος προσγείωσης καθηλώθηκαν αμέσως. Οι λίγοι επιζώντες που κατάφεραν να διαφύγουν το έκαναν χρησιμοποιώντας φουσκωτές βάρκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι η δεύτερη φορά που η ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πέφτουν σε παρόμοια παγίδα. Αυτός έχει μία σοβαρή συνέπεια για την εξέλιξη του πολέμου. Εκτός από τις μεγάλες απώλειες του ουκρανικού στρατού, υπάρχει πλέον και ο διάχυτος φόβος σε κάθε υποχώρηση των Ρώσων από εδάφη που κατέχουν, ότι πρόκειται για παγίδα. Οι επιπτώσεις αυτών των χτυπημάτων θα φανούν τις αμέσως επόμενες μέρες, με το κατά πόσον ο ουκρανικός στρατός θα προελαύνει σε περιοχές που υποτίθεται ότι εγκαταλείπουν οι Ρώσοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.