ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι «ισοπεδώνουν» τα κυβερνητικά κέντρα του Κιέβου ως αντίποινα για το Μπέλγκοροντ

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου χτυπήθηκαν μαζικά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας κυβερνητικά κτίρια και στρατιωτικοί στόχοι

Οι Ρώσοι «ισοπεδώνουν» τα κυβερνητικά κέντρα του Κιέβου ως αντίποινα για το Μπέλγκοροντ

Οι Ρώσοι «ισοπεδώνουν» εκατοντάδες στόχους-κτίρια και τοποθεσίες που βοηθούν στην πολεμική προσπάθεια της κυβέρνησης Ζελένσκι καθώς επίσης και καθαρά στρατιωτικούς στόχους με χρήση υπερ-υπερηχητικών πυραύλων Κinzhal, βλημάτων cruise και drones καμικάζι.

Είναι η πλέον ευρεία χρήση των υπερ-υπερηχητικών Kinzhal με 11 βλήματα μέχρι στιγμής κάτι που δείχνει ότι το όπλο βρίσκεται σε μαζική παραγωγή (στον προηγούμενο βομβαρδισμό χρησιμοποιήθηκαν άλλα 8 βλήματα).

Αυτή την στιγμή στον «αέρα» βρίσκονται 21 ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά τα οποία εκτόξευσαν κατά στόχων στην ουκρανική πρωτεύουσα, 102 πυραύλους cruise Kh-555/Kh 101 και 8 πυραύλους Kh-22/Kh-32.

Ρωσικά μαχητικά Mig-31 έπληξαν στόχους με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους, Kh-47M2 Kinzhal (είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν κατά α/α συστημάτων).

Περίπου 260.000 κάτοικοι του Κιέβου έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό καθώς καταστράφηκε ο ηλεκτρικός σταθμός του Μπουτσάνσκι, προάστιο της πρωτεύουσας.

Επλήγη και το εργοστάσιο της Tesla στο Κίεβο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες καθώς οι Ρώσοι πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου χτυπούν με τέτοια ένταση και είναι σαφές πως πρόκειται για αντίποινα για την μαζική ουκρανική επίθεση κατά αμάχων στο Μπέλγκοροντ όπου σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν πως πολλοί από τους ρωσικούς πυραύλους έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι χθες προανήγγειλε νέα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, στη διάρκεια της επίσκεψής του σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση στο Μπέλγκοροντ.

Ήταν «στοχευμένη επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού. Φυσικά, πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την αποκαλέσουμε».

Εν συνεχεία πρόσθεσε πως «το Κίεβο θέλει να μας εκφοβίσει και να δημιουργήσει αβεβαιότητα με τρομοκρατικές επιθέσεις όπως στο Μπέλγκοροντ, αλλά η Ρωσία θα αυξήσει τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία».

Οι ρωσικές δυάμεις έπληξαν ουκρανικούς στόχους και στο Χάρκοβο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.