ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τις Περβομάισκε και Σεμιονόβκα – «Άνοιξε» ο δρόμος για Βούλενταρ και Προκόβσκ!

Οι Ρώσοι συνεχίζουν την τακτική των παράλληλων επιχειρήσεων σε διαφορετικά πολεμικά μέτωπα

Οι Ρώσοι κατέλαβαν τις Περβομάισκε και Σεμιονόβκα – «Άνοιξε» ο δρόμος για Βούλενταρ και Προκόβσκ!

H 9η ρωσική Ταξιαρχία κατέλαβε πριν από λίγο την στρατηγικής σημασίας πόλη Περβομάισκε ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πόλη φρούριο του Προκόβσκ, κοντά στα όρια των περιφερειών του Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια.

Το Προκόβσκ, προστατεύει τα πλευρά της Κοσταντινόβκα, η οποία με την σειρά της παρέχει στήριξη στο Τσάσιβ Γιαρ και οι τρεις πόλεις μαζί προστατεύουν το Σλαβιάνσκ με το Κραματόρσκ.

Είναι μία επίπονη και μακρόχρονη διαδικασία καθώς οι Ρώσοι «ξεδοντιάζουν» την ουκρανική αμυντική διάταξη, καταλαμβάνοντας μία πόλη φρούριο την φορά.

To Προκόβσκ μαζί με το Βούλενταρ και το Κουράκοβο είναι τα τρία κομβικά αστικά κέντρα από τα οποία οι Ουκρανοί πραγματοποιούν συνεχείς μεταφορές δυνάμεων σε διάφορα σημεία του μετώπου, όπου υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης τους.

Oι ρωσικές επιτυχίες συνεχίστηκαν και νοτιότερα καθώς οι Ουκρανοί αποσύρθηκαν από την Σεμιονόβκα επιτρέποντας στους Ρώσους να συνεχίσουν την προώθησή τους προς τα δυτικά και προς το Βούλενταρ.

Παρά το γεγονός ότι αυτές τις μέρες οι Ρώσοι δείχνουν να επιχειρούν κυρίως στο μέτωπο του Τσάσιβ Γιαρ, ωστόσο συνεχίζουν με την ίδια ορμή σε άλλα κρίσιμα μέτωπα στα οποία έχουν επιτυχίες καθώς οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά την επάρκεια πυρομαχικών αλλά και στην έλλειψη στρατιωτικού προσωπικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.