ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Όλεθρος των γερμανικών αρμάτων LEO2 & των αμερικανικών M1A2 Abrams στην Ουκρανία: Βίντεο με καταστροφή 4 LEO2 μέσα σε δευτερόλεπτα

Η ρωσική Ομάδα Στρατιών Dnepr βύθισε δύο ουκρανικά ποταμόπλοια στον Δνείπερο

Όλεθρος των γερμανικών αρμάτων  LEO2 & των αμερικανικών M1A2 Abrams στην Ουκρανία: Βίντεο με καταστροφή 4 LEO2 μέσα σε δευτερόλεπτα

Μονάδες της ρωσικής Ομάδας Στρατιών Dnepr κατέστρεψαν δύο ουκρανικά ποταμόπλοια και εξόντωσαν περί τους 80 Ουκρανούς στρατιώτες που έσπευσαν στο χωριό Krynky στα νότια του Δνείπερου (δεξιά όχθη), ανακοινώθηκε από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης με πυρά από μονάδες της ομάδας μάχης Dnepr στην περιοχή της Χερσώνας, καταστράφηκαν δύο ουκρανικές βάρκες, ένα σύμπλεγμα ανδρών του εχθρού κοντά στο χωριό Krynky και ένα ZU-23-2 (δίδυμο αντιαεροπορικό πυροβόλο) κοντά στο χωριό Belozyorka», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Επιπλέον, μια θέση μιας από τις ουκρανικές μονάδες καταστράφηκε στην περιοχή των νησιών και μια μονάδα όλμου 120 mm και τα πυρομαχικά της καταστράφηκαν στην περιοχή Kakhovka.

Στο συγκεκριμένο χωριό, μαίνονται μάχες με στόχο από πλευράς Ουκρανών να ενισχυθεί το προγεφύρωμα και από πλευράς Ρώσων να το καταστρέψουν.

Μία ουκρανική Ταξιαρχία έχει καταφέρει να διαβεί τον Δνείπερο σε μία ελώδη περιοχή κοντά στο χωριό Krynky πριν από δύο μήνες περίπου, χωρίς να καταφέρει να επεκταθεί εδαφικά, μέχρι στιγμής.

To μεγάλο πρόβλημα όμως των Ουκρανών είναι ότι τα γερμανικά Leopard-2A4/A6, αλλά και τα αμερικανικά Μ1Α2 Abrams  και τα σουηδικά Stridsvagn 122, που είναι σουηδικό αντίγραφο του γερμανικού Leopard 2A5, αποδεικνύονται εξαιρετικά ευάλωτα: 12 LEO2 όλων των εκδόσεων καταστράφηκαν σε μία εβδομάδα και 3 Μ1Α2 αμερικανικά αιχμαλωτίστηκαν ή καταστράφηκαν.

Δείτε καταστροφή τους από ρωσικά αντιαρματικά συστήματα Kornet-2 από ασφαλείς αποστάσεις 8 χλμ.:

Σύμφωνα με τους Ρώσους, «Το βάρος, οι μεγάλες διαστάσεις και η μικρή ικανότητα ελιγμών έχουν μετατρέψει το Leopard-2 από ένα πολλά υποσχόμενο άρμα μάχης σε εύκολο στόχο για όλα τα όπλα που έχουν στη διάθεση τους οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Τα γερμανικά άρματα μάχης μερικές φορές αποδεικνύονταν πιο ευάλωτα ακόμα από τα παλιά σοβιετικά T-72 αφού δεν έχουν την ικανότητα ελιγμών τους»

Σε 8 μήνες, από τα τέλη Φεβρουαρίου 2023, η Ουκρανία έλαβε από τη Γερμανία και μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες 71 μονάδες διαφόρων παραλλαγών αρμάτων μάχης Leopard 2.

Δείτε τι έγινε στην Ζαπορίζια όπου σε λίγα δευτερόλεπτα τέσσερα (4) Leopard-2 κάηκαν στον τομέα του Orekhiv

Στο μεταξύ το ρωσικό κύριο άρμα μάχης T-90M Proryv αναβαθμίζεται βελτιώνοντας την ασφάλεια και την ισχύ πυρός του βάσει των εμπειριών από τον πόλεμο στην Ουρανία.

Τα άρματα μάχης έλαβαν τα νέα συστήματα καμουφλάζ «Nakidka», τα οποία μειώνουν τη θερμική ακτινοβολία και έτσι μειώνουν την πιθανότητα πλήγματος από ATGM Javelin.

Όλα αυτά πρέπει να μελετηθούν άμεσα από τον ελληνικό Στρατό, ο οποίος έπρεπε να είχε συνδέσμους στο ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: Τα περισσότερα όπλα των Ουκρανών από αυτά που τους έχουν δώσει οι δυτικοί, υπηρετούν στο ελληνικό οπλοστάσιο (LEO2, M113, M109, Stinger, Carl Gustav κλπ.). Ποια είναι η απόδοσή τους στο πεδίο της μάχης;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.