ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν για πρώτη φορά τουρκικό σύστημα ρουκετών δορυφορικής πλοήγησης στην Ουκρανία: Κτυπήθηκε και κάηκε T-122 Sakarya

Πώς κτύπησαν το τουρκικό σύστημα που απειλεί τα ελληνικά νησιά και την Θράκη

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν για πρώτη φορά τουρκικό σύστημα ρουκετών δορυφορικής πλοήγησης στην Ουκρανία: Κτυπήθηκε και κάηκε T-122 Sakarya

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έξω από το Κουπιάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία, για πρώτη φορά, τουρκικής κατασκευής σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS) T-122 Sakarya των 122 χλστ., της έκδοσης του όπλου που είναι αναπτυγμένο απέναντι από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, αλλά και απέναντι από το Δ’ΣΣ στον Έβρο.

H καταστροφή του έγινε δυνατή με την χρήση drone παρατήρησης και της εν συνεχεία χρήσης αιωρούμενου πυρομαχικού Lancet.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ καταστράφηκε ένα όχημα μάχης ρουκετών T-122 Sakarya κατασκευασμένο στην Τουρκία».

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) T-122 Sakarya είναι εξοπλισμένο με σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, που του επιτρέπει να εκτοξεύει ρουκέτες με αυτόνομη κατεύθυνσης που φθάνουν σε αποστάσεις έως και 40 χιλιομέτρων.

Τον Νοέμβριο του 2022, η Τουρκία απέστειλε στην Ουκρανία μια συστοιχία αυτού του MLRS, εξοπλισμένη με τέσσερις εκτοξευτές.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, μέχρι 25 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, τρία οχήματα, δύο συστήματα πυροβολικού M777 αμερικανικής κατασκευής έχουν καταστραφεί σε αυτή την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, ένα γαλλικό ρυμουλκούμενο πυροβόλο TRF1 και ένα D-20, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όχημα Gvozdika και ένα όχημα μάχης T-122 Sakarya MLRS κατασκευασμένο στην Τουρκία».

Εστάλησαν στη Τουρκία στα τέλη του περασμένου έτους, στην περιοχή Dnepropetrovsk. Έχει κυκλικό σφάλμα (CAP) μόλις 10 μέτρα και είναι αερομεταφερόμενα. Στις συγκρούσεις σε Συρία και Λιβύη επέδειξαν μεγάλη διαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άγκυρα έχει παραδώσει, εκτός των άλλων, στον ουκρανικό Στρατό  ππερίπου 35 Bayraktar TB2 UCAV, 24 αναγνωριστικά UAV Mini-Bayrakta, ρουκετοβόλα TRLG-230 , εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, 200 BMC Kirpi MRAP, όλμους και πυρομαχικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.