ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ουκρανία: Αίτημα προς τις ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση χρήσης αμερικανικών όπλων για πλήγμα σε ρωσικό έδαφος

Εάν εγκριθεί, θα διευρυνθεί μεταξύ άλλων και η χρήση των πυραύλων ATACMS για πλήγματα σε ρωσικές πόλεις

Ουκρανία: Αίτημα προς τις ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση χρήσης αμερικανικών όπλων για πλήγμα σε ρωσικό έδαφος

Προσπάθεια γίνεται τις τελευταίες ημέρες από την ουκρανική διπλωματία, ώστε η Ουάσινγκτον να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση αυτή τους εμποδίζει να επιτεθούν στις δυνάμεις που συγκεντρώνονται για να ενισχύσουν τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χάρκοβο.

Οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς, τους οποίους η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει για να χτυπήσει ρωσικούς στόχους στην κατεχόμενη Κριμαία.

Ωστόσο, οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από την Ουάσινγκτον απαγορεύουν τη χρήση αυτών των όπλων για επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους.

Ο Ντέιβιντ Αραχαμία, κοινοβουλευτικός ηγέτης του κόμματος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε: «Το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική του Λευκού Οίκου να περιορίσουμε τις δυνατότητές μας να χτυπήσουμε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας».

Επιπλέον, η Ολεξάντρα Ουστίνοβα, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπλων και πυρομαχικών της Ουκρανίας, ανέφερε ότι είδαν τον ρωσικό στρατό να βρίσκεται ένα ή δύο χιλιόμετρα από τα σύνορα εντός της Ρωσίας και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον για το θέμα δεν έχει αλλάξει, σημειώνοντας ότι «η βοήθεια είναι για την άμυνα και όχι για επιθετικές επιχειρήσεις σε ρωσικό έδαφος».

Αντίθετα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει ότι δεν αντιτίθεται στη χρήση βρετανικών όπλων από την Ουκρανία για να χτυπήσει τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Μπάιμπα Μπραζέ, επίσης δήλωσε νωρίτερα τον Μάιο ότι η Λετονία έχει στείλει όπλα στο Κίεβο χωρίς περιορισμούς για χτυπήματα εντός του ρωσικού εδάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.