ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ουκρανία: Αυτοί είναι οι «διαφορετικοί» πύραυλοι που ρίχνει η Ρωσία – Πετούν με 3.000 χλμ/ώρα (βίντεο)

Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας, Γ.Ιχνάτ: «Τα όπλα που χρησιμοποιεί η Ρωσία είναι εξαιρετικά διαφορετικά - Η Ουκρανία έχει γίνει ένα είδος πεδίου δοκιμών για τη Ρωσία»

Ουκρανία: Αυτοί είναι οι «διαφορετικοί» πύραυλοι που ρίχνει η Ρωσία – Πετούν με 3.000 χλμ/ώρα (βίντεο)

Η Ρωσία έχει εντείνει τα πλήγματα, χρησιμοποιώντας «διαφορετικούς» πυραύλους.Τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία έχει εντείνει τη χρήση μιας ποικιλίας πυραύλων εναντίον στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το CNN, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Βάλερι Ζαλούζνι, δήλωσε την Τρίτη:

«Πριν από τέσσερις ημέρες, ο εχθρός εκτόξευσε 53 πυραύλους κρουζ από διάφορες πλατφόρμες, πριν από τρεις ημέρες -26 βλήματα, πριν από δύο ημέρες- σχεδόν 40 και 12 το τελευταίο 24ωρο».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ντένις Μοναστίρσκι, δήλωσε ότι περισσότεροι από 100 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση με πυραύλους που έπληξε ένα εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούγκ, σύμφωνα με δηλώσεις των ουκρανικών αρχών.

Ο ουκρανικός στρατός σχολίασε το Σαββατοκύριακο σχετικά με την ποικιλία των ρωσικών πυραύλων που χρησιμοποιούνται, ορισμένοι από τους οποίους φαίνεται να έχουν αποθηκευτεί και δεν παρέχουν την ακρίβεια που ισχυρίζεται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ δήλωσε την Κυριακή: «Τα όπλα που χρησιμοποιεί η Ρωσία είναι εξαιρετικά διαφορετικά. Η Ουκρανία έχει γίνει ένα είδος πεδίου δοκιμών για τη Ρωσία».

Ο Ιχνάτ είπε ότι το εύρος των όπλων περιλαμβάνει ναυτικούς πυραύλους κρουζ «Kalibr» και πυραύλους όπως το KH-22 που εκτοξεύονται από στρατηγικά βομβαρδιστικά όπως το TU-95 και το TU-22M3 – και είναι ικανά για ταχύτητες έως και 3.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Πύραυλος KH-22 καταστρέφει στρατιωτική αποθήκη στην Ουκρανία:

Ο Ιχνάτ είπε ότι η Ρωσία είχε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τα βομβαρδιστικά TU-22M3 από βάσεις στην περιοχή του Ροστόφ και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στη νότια Ρωσία. «Τώρα η Ρωσία έχει μετακινήσει αυτά τα αεροσκάφη προς τα βόρεια και πετώντας στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, εξαπολύουν πλήγματα στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας».

Περιέγραψε τον πύραυλο KH-22, ο οποίος σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους χρησιμοποιήθηκε στο χτύπημα του Κρεμεντσούγκ, ως «έναν από τους πιο καταστροφικούς πυραύλους». Μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλών και μεταφέρεται από το TU-22M3.

Το ρωσικό βομβαρδιστικό TU-22M3, που θα μπορούσε να βυθίσει ένα αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού:

Οι πύραυλοι KH-22, είπε, είχαν χρησιμοποιηθεί σε χτυπήματα κατά των περιοχών Τσερνιχίφ και Τσερκάσι. Η Ρωσία έχει επίσης χρησιμοποιήσει το KH-59 σε επιθέσεις στην Ουκρανία και βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, όπως ο χερσαίος πύραυλος Tochka-U της σοβιετικής εποχής, καθώς και μια σειρά πυραύλων εκτόξευσης από τη θάλασσα, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά. Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα (αλλα έχει η Ουκρανία).

Ρωσικό πλήγμα στην Ουκρανία με πύραυλο KH-59:

Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτοξεύουν τρεις μεγάλους βαλλιστικούς πυραύλους Tochka-U εναντίον ρωσικών θέσεων:

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η αυξανόμενη χρήση των πυραύλων KH-22 προέρχεται από την ανάπτυξη ελλείψεων πιο σύγχρονων πυραύλων ακριβείας.

Γράφοντας για το Ίδρυμα Τζέιμσταουν στις 16 Ιουνίου, ο Πάβελ Λούζιν υπολόγισε ότι η Ρωσία είχε εκτοξεύσει περισσότερους από 2.100 πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την έναρξη της εισβολής και «αντιμετωπίζει ένα αυξανόμενο έλλειμμα αυτών των τύπων όπλων».

«Οι στρατιωτικοί παρατηρητές και οι στρατηγοί αμφισβητούν όλο και περισσότερο πόσο καιρό θα χρειαστεί ή ακόμα και αν η Ρωσία θα μπορέσει ποτέ να αποκαταστήσει πλήρως το εξαντλημένο πυραυλικό οπλοστάσιο της», είπε ο Λούζιν.

Ο Λούζιν εκτίμησε ότι η τρέχουσα μέγιστη ετήσια παραγωγική ικανότητα της Ρωσίας νέων βαλλιστικών πυραύλων κρουζ και μικρού βεληνεκούς «δεν είναι πιθανότατα μεγαλύτερη από 225».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν θα αποκαλύψουν το ποσοστό των ρωσικών πυραύλων που κατέρριψαν, αν και είχαν συχνά επιτυχία στην καταστροφή πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στο Κίεβο, την Οδησσό και το Μικολάιβ προτού χτυπήσουν τους στόχους τους. Ο Ιχνάτ είπε ότι είναι «πιο ρεαλιστικός στόχος για τις αεράμυνές μας» να καταρρίψουν πιο αργούς πυραύλους κρουζ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.