ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ουκρανία: Εναντίον του «TikTok» στρέφεται και το Κίεβο

«Η Ρωσία το χρησιμοποιεί για να υπονομεύσει την ουκρανική κοινωνική συνοχή» αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Ουκρανία: Εναντίον του «TikTok» στρέφεται και το Κίεβο

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok για να υπονομεύσει το ηθικό της Ουκρανίας και τη νομιμότητα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι» δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Οι Ουκρανοί φοβούνται για ρωσικές ενέργειες μέσω της εφαρμογής, την ημερομηνία της 20ης Μαΐου, ημέρα κατά την οποία η πενταετής θητεία του Ζελένσκι ολοκληρώνεται.

Το Σύνταγμα της Ουκρανίας απαγορεύει τη διεξαγωγή εκλογών με στρατιωτικό νόμο.

«Οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να εργάζονται συστηματικά στο TikTok και χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με επιτυχία» δηλώνουν οι Ουκρανοί αναλυτές.

Η εφαρμογή, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία διαδικτύου ByteDance, έχει επίσης τεθεί υπό έλεγχο στις ΗΠΑ και την ΕΕ, λόγω προβληματισμού περί ζητημάτων άμυνας και ασφάλειας.

Οι δυτικοί ηγέτες ανησυχούν ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που συλλέγει η εφαρμογή. Η ByteDance διέψευσε τις κατηγορίες.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο που αναγκάζει την ByteDance να πουλήσει την πλατφόρμα διαφορετικά διακινδυνεύει την απαγόρευσή της για όλους τους Αμερικανούς χρήστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κίεβο είπε ότι σκέφτεται να πράξει αντίστοιχα, εάν η Ουάσιγκτον το κάνει πρώτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.