ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Άλλους 3.000 Τσετσένους μαχητές θα στείλει στα ουκρανικά μέτωπα ο Ραμζάν Καντίροφ – «Θα έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό»

Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για συνεχείς αστικές συγκρούσεις τους επόμενους μήνες

Άλλους 3.000 Τσετσένους μαχητές θα στείλει στα ουκρανικά μέτωπα ο Ραμζάν Καντίροφ – «Θα έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό»

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι άλλοι 3.000 μαχητές είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία και να ενταχθούν σε νέες μονάδες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της ρωσικής Εθνικής Φρουράς.

Αυτό σημαίνει πως οι Ρώσοι θα χρειαστούν επιπλέον άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στον αστικό πόλεμο.

Η κατάσταση στην Αβντίιβκα δείχνει πως η κατάληψή της είναι πολύ κοντά και αυτό σημαίνει πως οι νέες τσετσενικές δυάμεις θα χρησιμοποιηθούν σε κάποιο άλλο μέτωπο, είτε στο Τσάσιβ Γιαρ, είτε στο Κουπιάνσκ.

Ο Ρ.Καντίροφ, ο οποίος δηλώνει «στρατιώτης» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε το ζητούμενο είναι να αποκρουστεί η επιθετικότητα της Δύσης.

Οι μαχητές που ετοιμάστηκαν «έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό και σύγχρονα όπλα», διαβεβαίωσε ο ηγέτης της Τσετσενίας μέσω Telegram. Επιπλέον, οι άνδρες του έχουν «κίνητρο να φέρουν αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Τον Μάιο, ο Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε πως η Τσετσενία —δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας— είχε στείλει 26.000 μαχητές στην Ουκρανία από την αρχή της χρονιάς, ανάμεσά τους 12.000 εθελοντές, και ότι 7.000 εξ αυτών συνέχιζαν να πολεμούν εκείνη τη χρονική στιγμή.

Οι αριθμοί αυτοί δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι εκτιμήσεις για τους Τσετσένους που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία ποικίλλουν.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Ραμζάν Καντίροφ διαβεβαίωνε πως ομάδα μισθοφόρων της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ συμμετέχουν στην εκπαίδευση των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.