ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ουκρανία: Η ανθρωποσφαγή συνεχίζεται αλλά «ουδέν νεότερο από το μέτωπο» – «Ποταμοί» αίματος για μερικά μέτρα γης…

Σταμάτησε η ρωσική προώθηση στο Κουπιάνσκ και η ουκρανική σε Αντβίιβκα και Βέρμποβο

Ουκρανία: Η ανθρωποσφαγή συνεχίζεται αλλά «ουδέν νεότερο από το μέτωπο» – «Ποταμοί» αίματος για μερικά μέτρα γης…

Oι Ρώσοι κατάφεραν μετά από σκληρό αγώνα να ανασχέσουν την ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια της Ζαπορίζια λίγο πριν την ολική διάρρηξη της πρώτης  γραμμής άμυνας στο Βέρμποβο, νοτιοανατολικά του Ραμποτίνο, ενώ επίσης «πάγωσε» και η ουκρανική προέλαση στην Αντβίιβκα, εξω από το Μπάκχμουτ, αλλά επίσης σταμάτησε και η ρωσική προώθηση στο Κουπιάνσκ, αναγκαστικά, αφού εστάλησαν δυνάμεις για να ενισχύσουν το Βέρμποβο.

Στην Χερσώνα, η ρωσική Αεροπορία εξαπέλυσε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Berislav

Γενικά το μέτωπο στη νότια και ανατολική περιοχή των μαχών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, δείχνει να έχει «παγώσει» χωρίς σημαντικές εξελίξεις μετά την απώλεια του Ραμποτίνο από την πλευρά των Ρώσων, αλλά και με τους Ουκρανούς να δέχονται ισχυρά κτυπήματα από την ρωσική Αεροπορία.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας των μαχών είναι απόσυρση της επίλεκτης 82ης Ταξιαρχία των Ουκρανών που έχει υποστεί σoβαρές απώλειες, αλλά και η μεταφορά ενός Συντάγματος της 76ης ρωσικής αερομεταφερόμενης Μεραρχίας από το Κουπιάνσκ στο Βέρμποβο, λίγο πριν διαρρηχθεί ολοκληρωτικά η πρώτη γραμμή άμυνας των Ρώσων.

«Η 82η Ταξιαρχία Αεροπορική Εφόδου αποσύρεται από το Ραμποτίνο προς τα μετόπισθεν για να αποκατασταθεί η μαχητική της ικανότητα» υποστηρίζουν ρωσικές πηγές.

Τα άρματα μάχης Challenger-2 βρετανικής κατασκευής που καταστράφηκαν από τον ρωσικό στρατό ανήκαν επίσης στην 82η Ταξιαρχία. Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία παρέλαβε και τα 14 βρετανικά άρματα μάχης.

Επίσης η 47η Ανεξάρτητη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία “Magura” των Ουκρανών που είναι εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard-2, δέχθηκε ισχυρά κτυπήματα στο Ραμποτίνο κι έχει ουσιαστικά απενεργοποιηθεί, καθώς δεν είχε καν δυναμική να παράσχει βοήθεια στην 82η Ταξιαρχία.

Δείτε θανάτωση από ρωσικό βλήμα ομάδας 6 Ουκρανών σε δάσος κοντά στο Ραμποτίνο:

Σε ότι αφορά την σύγκρουση θωράκων με αντιαρματικά συστήματα (ATGM, UAV και drones FPV – στην ουσία αιωρούμενα πυρομαχικά) φαίνεται ότι σε αυτή των φάση του πολέμου κερδίζεται από τα δεύτερα, αλλά πρέπει να σημειωθεί το επιθετικό πνεύμα του ουκρανικού Στρατού: Παρά τις συγκλονιστικές απώλειες εξακολουθούν να μάχονται και να επιχειρούν διεισδύσεις ακόμα και πεζή!

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιοχή Novofedorovka, που βρίσκεται βόρεια του Βέρμποβο και μείωσαν την πίεση τόσο σε αυτόν τον οικισμό όσο και στη Novoprokopovka.

Μπορεί να θεωρηθεί ως μια σημαντική τακτική επιτυχία, καθώς δίνει την δυνατότητα στον ρωσικό στρατό να κτυπήσει από πίσω τις ουκρανικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Βέρμποβο και προωθούνται στη Novoprokopovka.

Η ουσία είναι ότι το μέτωπο δείχνει «παγωμένο»: Οι Ρώσοι αμύνονται, οι Ουκρανοί επιτίθενται, οι Ρώσοι έχουν σημαντικές αμυντικές επιτυχίες και οι Ουκρανοί πολεμούν πραγματικά ηρωικά για μερικά μέτρα γης. Κυριολεκτικά, όποιος αντέξει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.