ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Η ΕΕ κινητοποιεί επειγόντως ενεργειακή βοήθεια – Κατεστραμμένη η ουκρανική ενεργειακή υποδομή

Σταγόνα στον ωκεανό οι 157 γεννήτριες που διατέθηκαν

Ουκρανία: Η ΕΕ κινητοποιεί επειγόντως ενεργειακή βοήθεια – Κατεστραμμένη η ουκρανική ενεργειακή υποδομή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινητοποιεί άμεσα επείγουσα ενεργειακή βοήθεια προς την Ουκρανία, ανταποκρινόμενη στις πρόσφατες στοχευμένες επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και drones ενάντια στις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

«Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας έχει υποστεί σημαντικές ζημιές», τονίζει με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΕ ανταποκρινόμενη σε αυτήν την κρίση κινητοποιεί τώρα επείγουσα ενεργειακή βοήθεια που βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, μετά το αίτημα της Ουκρανίας για βοήθεια, η Αυστρία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Ολλανδία προσέφεραν 157 γενήτριες μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της ουκρανικής ενεργειακής υποδομής, η ΕΕ έχει επίσης αναπτύξει 10 γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας μεγάλης ισχύος (1MW) από τα δικά της στρατηγικά αποθέματα, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας – rescEU, αξίας ύψους 3,57 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάθε μία από αυτές τις ισχυρές γεννήτριες 1 MW έχει τη δυνατότητα να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα μεσαίου μεγέθους νοσοκομείο υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.