ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Η καταστροφή της Σολεντάρ μέσα από δορυφορικές εικόνες

Οι Ουκρανοί που παραδίδονται είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική και σωματική κατάσταση

Ουκρανία: Η καταστροφή της Σολεντάρ μέσα από δορυφορικές εικόνες

Οι εκτεταμένες καταστροφές και η εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου στην ανατολική Ουκρανία, ειδικότερα στην πόλη Σολεντάρ στο Ντονέτσκ, αποτυπώνονται σε νέες δορυφορικές φωτογραφίες.

Σχολεία και εγκαταστάσεις, όλα έχουν παραδοθεί στο χάος των βομβαρδισμών.

Ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής προκλήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, με τις ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Σολεντάρ, που θεωρείται συμβολικής σημασίας περιοχή.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner ισχυρίζεται τις τελευταίες ώρες πως έχει κερδίσει τη μάχη για την «απελευθέρωση» της πόλης, ωστόσο το Κίεβο διαμηνύει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει από την αμερικανική υπηρεσία τεχνολογίας Maxar δείχνουν τις ουκρανικές οχυρώσεις που έχουν γίνει στόχος του ρωσικού στρατού.

Μια ενδεχόμενη ρωσική επιτυχία, πάντως, στην πόλη Σολεντάρ θα ισχυροποιούσε τη θέση του Κρεμλίνου στην πόλη Μπακμούτ, στα ανατολικά.

Στο Σολτενάρ υπάρχουν, εν τω μεταξύ, αλατωρυχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους Ρώσους για αποθήκευση του στρατιωτικού τους υλικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.