Ο ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε επίσημα τον πλήρη έλεγχο της πόλης Σολεντάρ

Η κατάληψη της Σολεντάρ κατέστη δυνατή χάρη «στα διαρκή πλήγματα στον εχθρό» από την ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό

Ο ρωσικός Στρατός  ανακοίνωσε  επίσημα τον πλήρη έλεγχο της πόλης Σολεντάρ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέλαβε ολόκληρη την πόλη Σολεντάρ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου το βράδυ η απελευθέρωση της πόλης Σολεντάρ, η οποία είναι σημαντική για την συνέχιση των επιθετικών επιχειρήσεων» στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Ο πλήρης έλεγχος της Σολεντάρ επιτρέπει να αποκόψουμε τις γραμμές ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην πόλη (Μπαχμούτ) στα νοτιοδυτικά, στη συνέχεια να αποκλείσουμε και να κλείσουμε σε έναν ‘θύλακα’ τις ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί“, πρόσθεσε ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ.

Η Σολεντάρ βρίσκεται σε απόσταση περίπου δεκαπέντε χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Μπαχμούτ, την οποία ο ρωσικός στρατός και οι δυνάμεις της οργάνωσης Wagner προσπαθούν να καταλάβουν εδώ και μήνες.

Θεωρείτε ότι η κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’ θα έπρεπε να γίνει «δημοσία δαπάνη»…

  • Διότι υπήρξε νόμιμος Αρχηγός του Κράτους (61%, 15.556 Votes)
  • Γιατί έκανε ενεργό και αναγνωρισμένη ενέργεια ανατροπής του δικτατορικού καθεστώτος (2%, 402 Votes)
  • Επειδή ήταν Ολυμπιονίκης (4%, 935 Votes)
  • Όχι δεν πρέπει να γίνει «δημοσία δαπάνη» διότι είχε εκπέσει (34%, 8.730 Votes)

Σύνολο ψήφων: 25.623

Loading ... Loading ...

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάληψη της Σολεντάρ κατέστη δυνατή χάρη “στα διαρκή πλήγματα στον εχθρό” από την ρωσική αεροπορία και το πυροβολικό.

Τα ρωσικά στρατεύματα “διεξήγαγαν αδιάκοπα επικεντρωμένα πλήγματα στις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη, εμποδίζοντας την μεταφορά εφέδρων, τον εφοδιασμό με πυρομαχικά, όπως και τις προσπάθειες απόσυρσης του εχθρού προς άλλες γραμμές άμυνας”, σημείωσε επίσης ο Κονατσένκοφ.

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές διεξήγαγαν “κρυφό ελιγμό” επιτιθέμενοι από “άλλη κατεύθυνση” στα ουκρανικά στρατεύματα στην Σολεντάρ, κάτι το οποίο επέτρεψε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, “την κατάληψη υψωμάτων και τον αποκλεισμό της πόλης από βορρά και νότο”.

Το Reuters μετέδωσε ότι δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επαληθεύσει τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Το AFP μετέδωσε επίσης ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας από ανεξάρτητη πηγή.

Οι τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις απομακρύνονται από την Σολεντάρ προς την κατεύθυνση του Siversk.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να αντιστέκονται στην Σολεντάρ έπειτα από μια “θερμή” νύχτα μαχών σε αυτό το πεδίο μάχης που έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο αιματηρά όλου του πολέμου.

Και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί βαρειές απώλειες στην μάχη για την μικρή αυτή πόλη.

Η Μόσχα επιδιώκει το πρώτο μεγάλο κέρδος στο πεδίο των μαχών έπειτα από μισό χρόνο ταπεινωτικών υποχωρήσεων. Το Κίεβο δηλώνει ότι η Ρωσία ρίχνει κατά κύματα στρατιώτες σε μια άσκοπη μάχη για μια βομβαρδισμένη έρημη γη, σύμφωνα με το Reuters.

Προηγουμένως, προσθέτει παράλληλα το AFP, η οργάνωση Wagner, η οποία βρίσκεται σε έναν αυξανόμενο ανταγωνισμό με τον ρωσικό στρατό στον τομέα αυτόν, είχε ανακοινώσει ότι μόνον οι δικές της δυνάμεις έπαιρναν μέρος στην επίθεση στη Σολεντάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες εξάλλου, ο επικεφαλής της Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν είχε δηλώσει ότι οι μαχητές του είχαν καταλάβει την Σολεντάρ, σε μια ανακοίνωση που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε από το Κρεμλίνο ούτε από τον ρωσικό στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.