ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Ουκρανία: Σταθερή η πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων την τελευταία εβδομάδα αλλά οι Ουκρανοί «κρατάνε»

Τι έγινε στις μάχες από τις 22 μέχρι τις 28 Απριλίου

Ουκρανία: Σταθερή η πρόοδος των ρωσικών δυνάμεων την τελευταία εβδομάδα αλλά οι Ουκρανοί «κρατάνε»

Η εξέλιξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης παρουσίασε σταθερή πρόοδο την τελευταία εβδομάδα, έστω και αν σε καμία περίπτωση οι Ουκρανοί δεν δείχνουν να «σπάνε» και να δείχνουν σημάδια άτακτης υποχώρησης.

Η ευρεία χρήση της Αεροπορίας, κάνει πλέον την διαφορά για τους Ρώσους, αφού και οι δύο πλευράς χρησιμοποιούν με την ίδια επιτυχία drones, αιωρούμενα πυρομαχικά και FPV.

Πύραυλοι cruise έπληξαν τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς Dobrotvirska, Kryvorizka, Prydniprivska και Burshtynska.

Στην Οδησσό, drones Geran-2 επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις καυσίμων και σε μια στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της πόλης.

Ως αποτέλεσμα άλλης αεροπορικής επιδρομής, ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν έναν εκτοξευτή MIM-23 Hawk SAM.

Στην περιοχή Lviv, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν εκ νέου πυραυλική επίθεση στην πόλη Stryi.

Το χτύπημα κατέστρεψε μια υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου, η οποία είχε ήδη δεχτεί πυρά λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, με τη σειρά τους, πραγματοποίησαν επιδρομές σε μη στρατιωτικές υποδομές στην περιοχή του Κρασνοντάρ.

Οι μονάδες αεράμυνας αναχαίτισαν τους περισσότερους στόχους, αλλά αρκετά drones έπληξαν ελαφρά τον εξοπλισμό σε δύο διυλιστήρια.

Αρκετές δεκάδες ακόμη drones επιχείρησαν να επιτεθούν στο αεροδρόμιο στα περίχωρα του χωριού Kushchevskaya.

Ρωσικά αντιαεροπορικά κατέρριψαν μερικά από τα drones, αλλά τα υπόλοιπα κατέστρεψαν μια από τις αποθήκες στον διάδρομο προσγείωσης.

Η AFU εκτόξευσε επίσης πυραύλους ATACMS με κεφαλές διασποράς κατά ρωσικών στόχων στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Το ακρωτήριο Tarkhankut από όπου εκτοξεύθηκαν, δέχτηκε πυρά αντιπυροβολικού.

Εν τω μεταξύ, στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν σε πολλά τμήματα του μετώπου.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.