H μεγαλύτερη μάχη της Ευρώπης μετά τον Β’ΠΠ ξεκινά: Σε λίγες ώρες 650.000 Ρώσοι και Ουκρανοί θα αναμετρηθούν μέχρι τέλους (upd)

Στο δρόμο προς την Κριμαία: Ασκήσεις διάβασης υδάτινους κωλύματος από τους Ουκρανούς στον Δνείπερο

H μεγαλύτερη μάχη της Ευρώπης μετά τον Β’ΠΠ ξεκινά: Σε λίγες ώρες 650.000 Ρώσοι και Ουκρανοί θα αναμετρηθούν μέχρι τέλους (upd)

Σε λίγες ώρες ξεκινά η μεγαλύτερη μάχη μετά τον Β’ΠΠ στην Ευρώπη: Συνολικά 200.000 ουκρανικό προσωπικό με 250 δυτικά άρματα μάχης και 1500 ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ είναι έτοιμοι να ξεχυθούν κατά των ρωσικών θέσεων.

Άλλες 150.000 άνδρες είναι σε εφεδρικές θέσεις.

Αν περάσουν το υδάτινο κώλυμα του Δνείπερου, πολύ δύσκολα θα αναχαιτιστούν πριν από τον πορθμό της Κριμαίας. Στα ανατολικά της ίδιας περιοχής, στην Ζαπορίζια, θα παιχθεί το ίδιο «έργο».

Καταστροφή αποθήκης  πυρομαχικών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της Χερσώνας.

Πολλά θα κριθούν από το ρωσικό πυροβολικό, αν θα καταφέρει να τους ανασχέσει.

Η ρωσική Αεροπορία παραμένει χωρίς σοβαρές εμφανίσεις.

Στόχο των Ουκρανών είναι η κατάληψη της Μελιτόπολης και η αποκοπή του διαδρόμου Κριμαίας-Μαριούπολης.

Οι Ρώσοι έχουν εφεδρικές δυνάμεις περίπου 300.000 προσωπικό, ενώ έχουν μεταφέρει και αυτοί 500 άρματα μάχης στην περιοχή το τελευταίο εξάμηνο, μαζί με 1000 ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ. 

Συγκριτικά είχαν αναμετρηθεί πολύ λιγότεροι στην αρχή του πολέμου: Λιγότεροι από 300.000 άνδρες Ρώσοι και Ουκρανοί.

Αλλά όλα θα κριθούν από την ευκινησία των δυνάμεων των δύο πλευρών: Πόσο εύκολα και γρήγορα θα μπορούν να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους εκεί που απαιτείται.

Η μεγαλύτερη μάχη μετά τον Β’ΠΠ στην Ευρώπη ξεκινά από ώρα σε ώρα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Lastkombo/status/1655273206972923906?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.