ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ουκρανικές αποβατικές επιχειρήσεις στην Χερσώνα – Προσωρινό προγεφύρωμα στην γέφυρα Αντονόφσκι (βίντεο)

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να εξαλείψουν την ουκρανική δύναμη αλλά καταφθάνουν συνεχώς νέες ενισχύσεις

Ουκρανικές αποβατικές επιχειρήσεις στην Χερσώνα – Προσωρινό προγεφύρωμα στην γέφυρα Αντονόφσκι (βίντεο)

Οι Ουκρανοί διεξάγουν αμφίβιες και αποβατικές επιχειρήσεις από τις βραδινές ώρες μέχρι και τώρα στον Δνείπερο καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα στέρεο προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του ποταμού στην γέφυρα Αντονόφσκι.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες στις οποίες οι μεν ρώσοι προσπαθούν να καταστρέψουν την ουκρανικές ομάδες που κατάφεραν να αποβιβαστούν, οι δε Ουκρανοί θέλουν να καταφέρουν να παραμείνουν στην περιοχή και να μπορέσουν να επεκτείνουν το προγεφύρωμα που δημιούργησαν ώστε εν συνεχεία να ακολουθήσουν κι άλλες μεγαλύτερες ουκρανικές δυνάμεις.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική διείσδυση αλλά παραμένουν στην αριστερή όχθη δίπλα στην γέφυρα Αντονόφσκι πάνω από 50 Ουκρανοί στρατιώτες, ενώ καταφθάνουν συνεχώς καινούργιες ενισχύσεις.

Η κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρη. Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κρατάνε τις γραμμές τους αλλά δεν έχουν καταφέρει να εξαλείψουν το ουρκανικό προγεφύρωμα και όσο δεν το καταφέρνουν αυτό το Κίεβο θα συνεχίσει να μεταφέρει καινούριες δυνάμεις μέχρι να καταφέρει να επιβάλει μόνιμη παρουσία στην αριστερή όχθη.

Αν γίνει αυτό οι δυνάμεις της Μόσχας θα έχουν σοβαρό πρόβλημα καθώς οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να μεταφέρουν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών και στρατιωτικό εξοπλισμό και να χτίσουν μία δύναμη που θα είναι σε θέση να απειλήσει την Κριμαία από την κατεύθυνση της Χερσώνας.

Οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανατίναξης του φράγματος της Κακχόβκα καθώς οι πλημμύρες κατέστρεψαν τις πολύ καλές γραμμές άμυνας που είχαν στήσει κατά μήκος του ποταμού και της προετοίμαζαν κατά τη διάρκεια εννέα μηνών.

Πέραν αυτού, η ανταρσία της Βάγκνερ και όλα όσα επακολούθησαν με την εξορία του Γ.Πριγκόζιν στην Λευκορωσία, σίγουρα είχαν κάποιο αντίκτυπο στο ηθικό των ρωσικών δυνάμεων.

Οι Ουκρανοί επιχειρούν εδώ και τέσσερις ημέρες να αποκόψουν τον εφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων και το pronews.gr είχε έγκαιρα εκτιμήσει πως σχεδίαζαν μία επίθεση αντιπερισπασμού στο μέτωπο της Χερσώνας και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησαν πυραυλικές επιθέσεις σε γέφυρες της Κριμαίας.

Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν προβλήματα στον εφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων σε εξοπλισμό, προσωπικό και πυρομαχικά από την Κριμαία προς την Χερσώνα και την Ζαπορίζια.

Μετά την παράδοση των βρετανικών πυραύλων μακρού πλήγματος Storm Shadow μπορούν να διεξάγουν τέτοιες επιχειρήσεις.

https://twitter.com/Lazar2224/status/1673194393732276225

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.