ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ουκρανός στρατηγός για ρωσικά στρατέυματα: «Υπερτερούν αριθμητικά 7 με 10 φορές»

Ο ουκρανικός Στρατός έχει εξασθενήσει λόγω της αποτυχημένης αντεπίθεσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023

Ουκρανός στρατηγός για ρωσικά στρατέυματα: «Υπερτερούν αριθμητικά 7 με 10 φορές»

Στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις υπερέχουν αριθμητικά των ουκρανικών στρατευμάτων κατά επτά έως δέκα φορές, όπως δήλωσε σήμερα στο ουκρανικό κοινοβούλιο ο στρατηγός Γιούρι Σόντολ.

«Ο εχθρός υπερέχει έναντι των δυνάμεών μας 7-10 φορές, μας λείπει ανθρώπινο δυναμικό» είπε ο Σόντολ, ο οποίος είναι διοικητής των στρατευμάτων στις περιοχές Χάρκιβ, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός, εξασθενημένος εξαιτίας μιας αποτυχημένης αντεπίθεσης στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2023 και μιας δυτικής βοήθειας που εξαντλείται, προσπαθεί να αναχαιτίσει τις ρωσικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία του μετώπου.

Για να το κάνει αυτό, χρειάζεται άνδρες και πυρομαχικά. Αντιμετωπίζοντας δυσκολίες να βρει εθελοντές, η Ουκρανία διεύρυνε αρχικά την επιστράτευση, μειώνοντας την ηλικία όσων καλούνται να παρουσιαστούν στον στρατό από τα 27 στα 25 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα, η βουλή ενέκρινε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την επιστράτευση στην Ουκρανία, το οποίο δεν προβλέπει προθεσμία αποστράτευσης των στρατιωτών. Επίσης, χθες άρχισε και η συζήτηση στράτευσης κατάδικων στον ουκρανικό στρατό, με αντάλλαγμα να τους απονέμεται χάρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.