ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ε.Ε. μελετά τη δημιουργία διαδρόμου μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο»

«Το πέρασμα της Ράφα από την Αίγυπτο παραμένει πολύ μικρό»

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η Ε.Ε. μελετά τη δημιουργία διαδρόμου μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας πόσο μικρό είναι το πέρασμα της Ράφα από την Αίγυπτο, εστίασε στις εναλλακτικές διαδρομές παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή της Γάζας.

Για τον λόγο αυτό, τόνισε, η ΕΕ εργάζεται πάνω στη δημιουργία νέων διαδρομών, συμπεριλαμβανομένης μίας θαλάσσιας από την Κύπρο.

Πρόσθεσε, δε, ότι είναι σημαντικό το Ισραήλ, χώρα στην οποία έχει προσφέρει την «αμέριστη» στήριξή της, να παλέψει για την αποφυγή χτυπημάτων στις τάξεις των αμάχων ενώ προχωρά η εισβολή στη Γάζα.

«Η Χαμάς χρησιμοποιεί φανερά αθώους Παλαιστίνιους και ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες. Είναι τρομακτικό και πραγματικά κακό» υπογράμμισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

H EE θα αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα κατά 25 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε δε η Φον Ντερ Λάιεν, μιλώντας στο συνέδριο των Μονίμων Αντιπροσώπων των χωρών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους αμάχους που μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Σήμερα είμαι σε θέση να ανακοινώσω ότι αυξάνουμε περαιτέρω την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα κατά άλλα 25 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε, σημειώνοντας ότι η συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για τη Γάζα θα ανέλθει στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του σύμφωνα με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα υποστήριξε ότι η ΕΕ έχει την αξιοπιστία να παρουσιάσει ιδέες για μια πολιτική λύση που βασίζεται στην επίλυση των δύο κρατών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.