ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πεντάγωνο: «Η Ρωσία μπορεί να απειλήσει τη Δύση με πυρηνικά»

Τι ισχυρίστηκε ο υποστράτηγος Σκοτ Μπεριέρ

Πεντάγωνο: «Η Ρωσία μπορεί να απειλήσει τη Δύση με πυρηνικά»

Ο υποστράτηγος, Σκοτ Μπεριέρ, διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας του Πενταγώνου των ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία μπορεί να απειλήσει με χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Δύσης, εάν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. 

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο Σκοτ Μπεριέρ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μπορεί να φέρει ξανά στο προσκήνιο τα πυρηνικά όπλα κατά της Δύσης, εφόσον συνεχιστεί η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

«Η παρατεταμένη κατοχή τμημάτων της ουκρανικής επικράτειας απειλεί να εξοντώσει το δυναμικό του ρωσικού στρατού και να μειώσει τις προμήθειες για τα εκσυγχρονισμένα όπλα του, ενώ οι αλλεπάλληλες οικονομικές κυρώσεις πιθανότατα θα ρίξουν τη Ρωσία στη δίνη μιας παρατεταμένης οικονομικής ύφεση και διπλωματική απομόνωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υποστράτηγος.

«Ο συνδυασμός της ισχυρής αντίστασης της Ουκρανίας και των οικονομικών κυρώσεων θα απειλήσει την ικανότητα της Ρωσίας να παράγει σύγχρονα πυρομαχικά ακριβείας», πρόσθεσε ο Μπέριερ στην κατάθεσή του.

«Καθώς αυτός ο πόλεμος και οι συνέπειές του αποδυναμώνουν αργά τη ρωσική συμβατική ισχύ», συμπλήρωσε ο Μπέριερ, «η Ρωσία πιθανότατα θα βασίζεται όλο και περισσότερο στην πυρηνική της αποτρεπτική δύναμη για να απειλήσει τη Δύση και να προβάλλει τη δύναμή της σε όλο τον κόσμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε δώσει διαταγή στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, λόγω των απειλών της Δύσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.