ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γιεβγκένι Πριγκόζιν-Wagner: «H Ρωσία πρέπει να κάνει ειρήνη και να εδραιώσει τα εδαφικά της κέρδη στην ανατ. Ουκρανία»

«Η Μόσχα έχει εκπληρώσει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», λέει ο ιδιοκτήτης της Wagner

Γιεβγκένι Πριγκόζιν-Wagner: «H  Ρωσία πρέπει να κάνει ειρήνη και να εδραιώσει τα εδαφικά της κέρδη στην ανατ. Ουκρανία»

Σε δηλώσεις για το μέλλον του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία προχώρησε ο  ιδιοκτήτης της  εταιρίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας  Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος ζήτησε  ουσιαστικά από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει την ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία. 

Μάλιστα όπως ισχυρίζεται, η Μόσχα έχει εκπληρώσει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» και τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στην εδραίωση των εδαφών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία.

Ο Πριγκόζιν είπε, ακόμη ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να σκοτώσει μεγάλο αριθμό Ουκρανών στρατιωτών– ενώ έχει αναγκάσει ακόμα περισσότερους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Για τις Αρχές και την κοινωνία στο σύνολό της είναι σήμερα αναγκαίο να μπει ένα πλήρες τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να ενημερωθούν άπαντες ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που σχεδίαζα και υπό μία έννοια πράγματα τα πετύχαμε», έγραψε ο Πριγκόζιν.

«Η Ρωσία απέκοψε την (πρόσβαση της Ουκρανίας στην) Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού εδάφους και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Τώρα μόνον έναν πράγμα απομένει: Nα εδραιώσουμε τα ερείσματά μας στα εδάφη που ήδη έχουμε», επισήμανε ο αρχηγός της Wagner.

https://twitter.com/mejo7600/status/1647176546874974208

Το εθελοντικό σώμα της Wagner κατέλαβε άλλες δύο περιοχές στο Μπαχμούτ, λέει η Ρωσία

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, οι μαχητές της ρωσικής ομάδας Wagner κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στην ουκρανική Μπαχμούτ, μία πόλη στρατηγικής σημασίας.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν από μερικές περιοχές της αναφερόμενης πόλης, καθώς η Ρωσία επιχειρεί μία νέα επίθεση με ισχυρά πυρά πυροβολικού κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως ανέφερε χθες η Βρετανία, σε μία σχετική ενημέρωση για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.