ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Πεθαίνοντας στην Αβντίιβκα»: Γερμανικά άρματα Leopard-2A6 και αμερικανικά ΤΟΜΑ Μ2 Bradley «καίγονται σαν λαμπάδες» (upd)

Η μάχη που ίσως κρίνει την έκβαση του πολέμου περνά στην τελική της φάση έξω από το Ντονέτσκ

«Πεθαίνοντας στην Αβντίιβκα»: Γερμανικά άρματα Leopard-2A6 και αμερικανικά ΤΟΜΑ Μ2 Bradley «καίγονται σαν λαμπάδες» (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 03:00) Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από το μέτωπο της Ανατολικής Ουκρανίας, έξω από την πρωτεύουσα Ντονέτσκ της ομώνυμης περιφέρειας όπου δίνεται στην πόλη Αβντίιβκα ή σε ότι έχει απομείνει από αυτή, η μεγαλύτερη μάχη για τους Ουκρανούς που θα κρίνει πολλά για το μέλλον της ίδια της χώρας: Γερμανικά άρματα Leopard-2A6 και αμερικανικά TOMA M2 Βradley, καίγονται από προσβολές του ρωσικού πυροβολικού και των περιφερόμενων πυρομαχικών Lancet.

Η περιοχή οχυρώνεται από τους Ουκρανούς από το 2014, καθώς πρόκειται για μια εξέχουσα έξω από το Ντονέτσκ την οποία δεν είχαν καταλάβει οι ρωσόφωνοι επαναστάτες τότε, όπως έγινε με την πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Αν πέσει η πόλη που έχει ανάλογες οχυρώσεις με το Μπάχκμουτ και την Μαριούπολημ τότε ανοίγει για τους Ρώσους ο δρόμος για την Ζαπορίζια, το Ιζίουμ, τη Λίμαν και η ήττα των Ουκρανών θα είναι μνημειώδης και καθοριστική.

Ο ίδιος ο Β.Ζελένσκι αντιλαμβανόμενος ότι εξαρτάται ίσως η ίδια η ζωή του από αυτή την μάχη (ήδη οι Ρώσοι ζητούν την απομάκρυνσή του ως βασικό όρο ειρήνευσης) έστειλε την Προεδρική Φρουρά προκειμένου να αναχαιτιστεί η ρωσική επίθεση που βασίζεται στο γνωστό τρίπτυχο: Πυροβολικό, μαχητικά UAV και αντιαρματικά. Η ρωσική Αεροπορία δεν έχει ιδιαίτερη εμπλοκή, μέχρι στιγμής.

Έτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα ακόμα και η η 101η Ταξιαρχία Ασφαλείας του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που υπάγονται απευθείας στον αρχηγό του Φενικού Επιτελείου Β.Ζαλούζνι, αλλά και η 47η ξεχωριστή μηχανοποιημένη ταξιαρχία «Magura» εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard 2 (A4/A6) και του ΤΟΜΑ M2 Bradley.

Μέσα στην Αβντίιβκα αναπτύχθηκε η 31η Ταξιαρχία και το 2ο Τάγμα Προεδρικής Φρουράς ενώ βόρεια αναπτύχθηκαν η 129η και η 116η Ταξιαρχία.

Τα αποτελέσματα απεικονίζονται στα ακόλουθα βίντεο και είναι συγκλονιστικά σε ότι αφορά την επιβιωσιμότητα ενός όπλου όπως του LEO2A6 (το οποίο εξοπλίζει στην έκδοση HEL και τον Ελληνικό Στρατό):

Ως αποτέλεσμα οι οι Ρώσοι κατάφεραν να διαρρήξουν την ουκρανική άμυνα και να προχωρήσουν βόρεια του Opytne και είναι έτοιμοι να αποκόψουν τελευταίο οδικό άξονα προς την πόλη της Αβντίιβκα

Ήδη οι Ρώσοι έθεσαν υπό έλεγχο ένα τμήμα του σιδηροδρόμου του πρώην κέντρου αναψυχής Tsarskaya Okhota, που είχε μετατραπεί σε οχυρή περιοχή, ενώ η, βαριά οχυρωμένη με εκατοντάδες υπόγειες σήραγγες, ναρκοπέδια κλπ., περιοχή ενός χώρου που παλιά χρησιμοποιούνται ως χωματερή απορριμάτων, αλώθηκε.

Η μάχη θα είναι σκληρή και ίσως η πιο καθοριστική για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.