ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠΟΥ: «Το σύστημα υγείας στη Γάζα πλησιάζει στην πλήρη κατάρρευση» – Η χωρητικότητα έχει ξεπεράσει το 216%

Μόνο 14 νοσοκομεία λειτουργούν εν μέρει και τρία λειτουργούν ελάχιστα στη λωρίδα

ΠΟΥ: «Το σύστημα υγείας στη Γάζα πλησιάζει στην πλήρη κατάρρευση» – Η χωρητικότητα έχει ξεπεράσει το 216%

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε την Τετάρτη ότι το σύστημα υγείας της Γάζας έχει «γονατίσει» και πλησιάζει σε πλήρη κατάρρευση.

«Η Γάζα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλα νοσοκομεία…και ένα ακόμη βρίσκεται στα πρόθυρα να κλείσει», πρόσθεσε αναφερόμενος στο νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα. «Αυτό θα στερήσει από χιλιάδες ανθρώπους την απαραίτητη σωτήρια φροντίδα».

Την Τρίτη, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Ραμάλα κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι πολιορκούσε το νοσοκομείο Kamal Adwan στη βόρεια Γάζα και το βομβάρδισε.

Ο ΠΟΥ έχει αναφέρει τουλάχιστον 212 επιθέσεις στον τομέα της υγείας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Ως αποτέλεσμα, μόνο 14 νοσοκομεία λειτουργούν εν μέρει και τρία λειτουργούν ελάχιστα στη λωρίδα, ενώ 19 έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας Μάι Αλ-Κάιλα δήλωσε την Τρίτη ότι κανένα από τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα δεν μπορεί να φιλοξενήσει χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ η χωρητικότητα έχει ξεπεράσει το 216% στα νοσοκομεία στο νότο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.