Αχ, βρε Κίμπερλι, τη ζωή σου να΄χα! Λούσα, βόλτες, μπουζούκια και μερικά εκατομμύρια ιθαγενείς στα πόδια σου...

Προχωρά στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι ο ρωσικός στρατός

Συνετρίβη ουκρανική ταξιαρχία ενώ εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς πως να παραδίδονται!

Προχωρά στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι ο ρωσικός στρατός

Ο Ρωσικός στρατός αν και σε αναμονή συντονισμένης γενικής επίθεσης, έχει αυξήσει την κλίμακα των επιθετικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία εκμεταλλευόμενος το χαμηλό ηθικό του ουκρανικού στρατού και τα αποτελέσματα αυτής της αλλαγής είναι τρομερά.

Οι Ουκρανοί έχασαν 18 οικισμούς σε μια εβδομάδα ενώ προελαύνουν στο Sumy και ήδη περικυκλώνουν την κρίσιμη πόλη Κωνσταντνίβκα στο Ντονέτσκ, πλησιάζοντας περισσότερο στην περιφέρεια Dnipropetrovsk.

Για τους Ρώσους όσο καθυστερεί η Ουκρανία την ανακωχή άνευ όρων τόσο περισσότερα εδάφη θα χάσει αναφέρουν πλέον μεταξύ τους και στρατιωτικοί νατοϊκών χωρών στους διαδρόμους, η Οδησσός, το Νικολάεβ και άλλες πόλεις δεν θα αντέξουν την ρωσική πίεση.

Εν τω μεταξύ η Ρωσία επέφερε ένα δυνατό πλήγμα στην 103η Ουκρανική Ταξιαρχία η οποία κυριολεκτικά καταστράφηκε στην περιφέρεια Σούμι.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Δούμας, Αντρέι Καρταπόλοφ, δήλωσε ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει τις πόλεις Ζαπορίζια, Ντνίμπρο, Σούμι, Χάρκοβο, Οδησσό και Νικολάεφ, εάν η Ουκρανία αρνηθεί μια ειρηνευτική συμφωνία.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι κάθε μέρα που η Ουκρανία καθυστερεί μια διπλωματική λύση στον πόλεμο επιδεινώνει τις συνθήκες για την Ουκρανία.

«Η Ρωσία μπορεί να κηρύξει τις περιφέρειες Ντνιπροπετρόφσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Οδησσό και Νικολάεφ ως προσαρτημένες, ειδικά σε περίπτωση που οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις για την κατάληψη αυτών των περιφερειακών κέντρων», είπε.

Η δήλωση του Andrei Kartapolov δείχνει επίσης ότι η Ρωσία συνεχίζει να εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να διεξάγουν έναν παρατεταμένο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας για να επιτύχουν αυτούς τους εδαφικούς στόχους.

Αποδεκατίζεται η 103η ουκρανική Ταξιαρχία

«Η ουκρανική 103η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας υφίσταται σοβαρές απώλειες στην περιοχή του Σούμι μετά την επίθεση  στην συνοριακή περιοχή από ρωσικά στρατεύματα», δήλωσε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας.

«H 103η ταξιαρχία εδαφικής άμυνας υφίσταται βαριές απώλειες, έχει συντριβεί. Οι πολεμικές επιχειρήσεις έχουν ενταθεί προς αυτή την κατεύθυνση μετά την απελευθέρωση της συνοριακής περιοχής», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η προσπάθεια της διοίκησης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να ενισχύσει περαιτέρω την άμυνα σε αυτήν την περιοχή χρησιμοποιώντας την 31η συνοριακή μονάδα που μεταφέρθηκε από άλλη περιοχή ήταν ανεπιτυχής, καθώς οι στρατιωτικοί παραδίδονται μαζικά.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαρτίου, τα ρωσικά στρατεύματα ξεκίνησαν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής του Κουρσκ και μπήκαν στην ουκρανική περιφέρεια Σούμι, όπου διατηρούν τον έλεγχο αρκετών περιοχών.

Οι Ουκρανοί εκπαιδεύονται πώς να παραδίδονται στους Ρώσους

Ο Ουκρανός κρατούμενος Simonchuk δήλωσε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε βίντεο ότι η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δίδαξε στους κινητοποιημένους στρατιώτες να παραδίδονται κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Συγκεκριμένα, ο κρατούμενος Simonchuk είπε ότι οι κινητοποιημένοι στρατιώτες διδάχθηκαν πώς να παραδίδονται σωστά κατά τη διάρκεια σύντομων μαθημάτων (2-3 ωρών).

«Πώς να συμπεριφερόμαστε σωστά στην αιχμαλωσία: τι μπορεί να γίνει, τι δεν μπορεί, τι είναι απαραίτητο, τι δεν είναι απαραίτητο», είπε ο Simonchuk.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διοίκηση συνέστησε να μην συμπεριφέρονται επιθετικά και «πολύ ενεργά».

Ταυτόχρονα, ο Simonchuk δήλωσε ότι η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προσπαθεί να κρύψει τους νεκρούς καταγράφοντάς τους ως αγνοούμενους.

Mια τέτοια πρακτική – όπως ισχυρίζεται – είναι ευρέως διαδεδομένη στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που σταθμεύουν στην περιφέρεια Σούμι και τα περίχωρά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.