ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ρ.Τ.Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Η κατάσταση στη Γάζα συνιστά έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

«Οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν βάσει του Διεθνούς Δικαίου»

Ρ.Τ.Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Η κατάσταση στη Γάζα συνιστά έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρ.Τ. Ερντογάν, συνεχίζει να στρέφεται κατά του Ισραήλ , υποστηρίζοντας ότι η «σημερινή κατάσταση στη Γάζα συνιστά έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Από το βήμα της Συνόδου Κορυφής για την Παγκόσμια Δράση για το Κλίμα, COP28, ζήτησε «οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν βάσει του Διεθνούς Δικαίου».

Κατά την ομιλία του στη σύνοδο που διεξάγεται στο Ντουμπάι, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως οι ισραηλινές επιθέσεις, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 16.000 αθώων Παλαιστινίων πολιτών, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογηθούν.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επανέλαβε τη θέση της Τουρκίας υπέρ της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, και δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει τις όποιες ευθύνες προκύψουν σε αυτή τη διαδικασία.

Δήλωσε, επίσης, ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει «οποιαδήποτε και όλες τις ευθύνες» που θα προκύψουν σε αυτή τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας, τόνισε για άλλη μια φορά το σύνθημα ότι «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε», εννοώντας τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.