ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρομποτίνο: Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας χωριό – «Στόχος μας τώρα η Θάλασσα του Αζόφ»!

Σφοδρές μάχες – Η ρωσική Αεροπορία σφυροκοπεί τις ουκρανικές δυνάμεις

Ρομποτίνο: Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας χωριό –  «Στόχος μας τώρα η Θάλασσα του Αζόφ»!

Ουκρανός διοικητής δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις που πολεμούν στο νότο έχουν σπάσει την πιο δύσκολη γραμμή ρωσικής άμυνας στο Ρομποτίνο και τώρα θα είναι σε θέση να προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα

Ο “Skala”, ο οποίος αναφέρει ότι οι δυνάμεις του απελευθέρωσαν το Ρομποτίνο, είπε στο Reuters ότι είναι «σίγουρος ότι θα πάνε πιο γρήγορα από εδώ και πέρα».

«Περάσαμε τους κεντρικούς δρόμους που ήταν ναρκοθετημένοι. Τώρα προωθούμαστε προς νέες γραμμές εφόρμησης»

Ο  “Skala”  είπε ότι μόνο δύο σπίτια στο Ρομποτίνο εξακολουθούν και  βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο, προσθέτοντας: «Παλεύουμε για αυτά και μετά θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο του χωριού», αναφέρει η Kiev Post.

«Δεν σταματάμε εδώ. Στη συνέχεια έχουμε το Μπερντιάνσκ, και μετά άλλα. Το ξεκαθάρισα αμέσως στους στρατιώτες μου: στόχος μας δεν είναι το Ρομποτίνο. Ο στόχος μας είναι (η Θάλασσα του Αζόφ».

Ο αγώνας για το Ρομποτίνο  είναι σκληρός. Το χωριό βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο μιας επιθετικής ώθησης που ξεκίνησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Όρεκοφ, στις αρχές Ιουνίου, με στόχο  να διατρέξει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0408, προς την πόλη Tokmak.

Η διάρρηξη και η κατάληψη του Tokmak, εάν γίνει, θα είναι εξαιρετικά σημαντική, φέρνοντας τις δυνάμεις  της Ουκρανίας ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα και να κόψουν τις δυνάμεις της Ρωσίας στα δύο.

Παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί μιλούν για νίκη, όπως έχουμε ήδη αναφέρει στα νότια του χωριού υπάρχουν ισχυρές ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν βάλει «μπλόκο» στις δυνάμεις του Κιέβου.

Τα τελευταία δύο 24ωρα έχουν σημειωθεί σφοδρές μάχες, με το Ρομποτίνο να έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο «νεκροταφείο», καθώς όπως φαίνεται στις εικόνες και τα βίντεο υπάρχουν παντού κατεστραμμένα οχήματα των Ουκρανών.

Την Τετάρτη το Κίεβο ανέφερε μια νίκη των δυνάμεών του νότια από το Ρομποτίνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας Andriy Kovalev σε σχόλια που αναφέρθηκαν ευρέως στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης είπε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου «πέτυχαν» στις μάχες γύρω από το χωριό Novoprokopivka και «σκάβουν στις έχουν καταλάβει θέσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.