ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Καταστράφηκαν άλλες πέντε ουκρανικές πυροβολαρχίες των συστημάτων αεράμυνας SAMP/T, S-300 και S-125

6.685 απώλειες για τον ουκρανικό Στρατό

Ρωσία: Καταστράφηκαν άλλες πέντε ουκρανικές πυροβολαρχίες των συστημάτων αεράμυνας SAMP/T, S-300 και S-125

H ρωσική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε ακόμη πέντε πυροβολαρχίες των συστημάτων αεράμυνας SAMP/T, S-300 και S-125 σε μια εβδομάδα.

Η Μόσχα μετά τους Patriot έβαλε στο στόχαστρο και το γαλλικό αντιαεροπορικό σύστημα SAMP-T αναγκάζοντας το Κίεβο να ζητήσει εσπευσμένα βοήθεια τόσο από την Γερμανία όσο και από την Αθήνα!

Με την αντιαεροπορική κάλυψη να είναι πλέον μηδενική στην Ουκρανία, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η Μόσχα εκτέλεσε την πιο δύσκολη επιχείρηση καταστολής αεράμυνας από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών CSIS αποκάλυψε ότι η Ουκρανία διέθετε από την αρχή του πολέμου 250 αντιαεροπορικά συστήματα S-300S μαζί με αμέτρητα SHORAD.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν όσο παρέλαβε και παραλαμβάνει ακόμη από την Δύση:

Δεκάδες συστήματα Patriot, SAMP-T, IRIS-T, HAWK, NASAMS κτλ.

Αυτό φαίνεται πλέον καθαρά στα ουκρανικά μέτωπα καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης πετούν πλέον πολύ χαμηλά βομβαρδίζοντας ανενόχλητα ουκρανικές θέσεις.

Γι’ αυτό και ο Β.Ζελένσκι ζήτησε εσπευσμένα τουλάχιστον επτά συστήματα Patriot από την Δύση.

Η Λιθουανία απάντησε αρνητικά ενώ η Γερμανία μετά από πιέσεις δέχτηκε να στείλει ακόμη ένα σύστημα Patriot.

Πρόκειται για το τρίτο σύστημα Patriot που αποστέλλει το Βερολίνο στο Κίεβο, με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας να
σημειώνει ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από αίτημα της ουκρανικής κυβέρνησης και σε συντονισμό με τους συμμάχους. Αντιαεροπορική συνδρομή ζήτησε και το Κίεβο και από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Β.Ζελένσκι ζητά αντιαεροπορικά συστήματα, ρωσικής και όχι μόνο κατασκευής.

Συγκεκριμένα, ζητεί την αποδέσμευση S-300, SA-8 OSA, CROTALE και HAWK, ακόμη κι αν αυτά έχουν βλάβες ή προβλήματα.

Καταστράφηκαν πέντε πυροβολαρχίες SAMP/T, S-300 και S-125

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, την περασμένη εβδομάδα, από τις 6 Απριλίου έως τις 12 Απριλίου, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν 47 ομαδικά πλήγματα με όπλα ακριβείας στην Ουκρανία.

Οι κύριοι στόχοι ήταν εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας, στόχοι του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης, αποθήκες και προσωρινά σημεία ανάπτυξης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και των ξένων μισθοφόρων.

Όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν.

Στην κατεύθυνση Κουπιάνσκ, μέσα σε μια εβδομάδα τα ρωσικά στρατεύματα βελτίωσαν τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής στις περιοχές Serebryanka, Berestovoe και Sinkovka.

Τέσσερις αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Grigorovka και Terny.

Στο Ντόνετσκ, ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων ενεργειών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, καταλήφθηκαν πιο πλεονεκτικές θέσεις στις περιοχές Andreevka, Antonovka, Belogorovka, Kleshcheevka, Kurdyumovka, Selidovo και Chasov Yar.

23 αντεπιθέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αποκρούστηκαν.

Στην κατεύθυνση Avdeevsky, τα ρωσικά στρατεύματα διεξήγαγαν ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις, ως αποτέλεσμα των οποίων προχώρησαν σημαντικά στα βάθη της άμυνας του ουκρανικού Στρατού στις περιοχές Novgorodskoye, Novokalinovo, Umanskoye, Pervomaiskoye και Berdychi.

Στην κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ, οι ρωσικές δυνάμεις βελτίωσαν την τακτική θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής στις περιοχές Makarovka, Urozhainoye και Ugledar. Τρεις αντεπιθέσεις αποκρούστηκαν στις περιοχές Nikolskoye και Novodonetskoye.

Στην κατεύθυνση Χερσώνα γίνονται μάχες ενώ στην περιοχή Rabotino σημειώνεται προέλαση στο Verbovoy.

6.685 απώλειες για τον ουκρανικό Στρατό

Συνολικές απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την εβδομάδα προς όλες τις κατευθύνσεις:

-6.685 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, 21 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν.

-17 άρματα μάχης, 46 ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων, σύνολο 173 μονάδες διαφόρων οχημάτων καταστράφηκαν.

– 102 πυροβόλα εκ των οποίων τα 35 δυτικής κατασκευής καταστράφηκαν.

-Επίσης καταστράφηκαν 8 σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου και τρεις σταθμοί αντι-πυροβολικού AN/TPQ-36 και AN/TPQ-50.

-Κτυπήθηκαν MLRS “Uragan” και “Grad”, 28 πυροβόλα πεδίου, τέσσερις σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου “Nota” και “BukovelAD”, καθώς και τρία ραντάρ αντι-πυροβολικού αμερικανικής κατασκευής AN /TPQ-50.

-Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, καταστράφηκαν πέντε πυροβολαρχίες αεράμυνας SAMP/T, S-300 και S-125, καθώς και δύο ραντάρ ανίχνευσης και παρακολούθησης εναέριων στόχων P-18

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Καταρρίφθηκα πύραυλοι κατά πλοίων Neptune, 12 βόμβες Hammer και JDAM, 25 πύραυλοι από συστήματα HIMARS και Uragan MLRS, καθώς και 1.712 drones

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.