Ρωσική αντεπίθεση: 11 Συντάγματα στο Ντονιέτσκ & 7 στην Χερσώνα επιτίθενται – Προσβολές Ουκρανών από ιρανικά UAV

Καταστράφηκαν δεκάδες τουρκικά, αμερικανικά και βρετανικά ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ (βίντεο)

Ρωσική αντεπίθεση: 11 Συντάγματα στο Ντονιέτσκ & 7 στην Χερσώνα επιτίθενται – Προσβολές Ουκρανών από ιρανικά UAV

Σε μαζική αντεπίθεση προχώρησαν οι δυνάμεις της «νεοφώτιστης» ρωσικής δημοκρατίας του Ντονιέτσκ σε μια προσπάθεια να απελευθερώσουν τα κατεχόμενα από τους Ουκρανούς εδάφη τους: Συνολικά 11 ρωσικά Συντάγματα εξαπέλυσαν μία συντονισμένη επίθεση στο Permovaisk.

Τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης είναι κατ’αρχήν θετικά για τους Ρώσους. Δεκάδες ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ των Ουκρανών έχουν καταστραφεί.

Για να γίνει αντιληπτό πόσο έχει αλλάξει η μορφή του πολέμου, η επίθεση παρακολουθείται από UAV παρατήρησης και «αναμεταδίδεται» από Ρώσο ρεπόρτερ, ο οποίος σε στιλ μετάδοσης ποδοσφαιρικού αγώνα και έχοντας μία εικόνα που είναι αμφίβολο αν την έχουν σε πραγματικό χρόνο και οι ίδιοι οι μαχητές «δίνει κατευθύνσεις» εν είδει… Έλληνα σπορτκάστερ!

Αντίστοιχη αντεπίθεση έχει εξαπολυθεί και στην Χερσώνα με την πίεση να κλιμακώνεται επτά ρωσικών Συνταγμάτων να κλιμακώνεται σε δύο τομείς: Τον βόρειο για να κτυπηθούν οι ουκρανικοί θύλακες που προέκυψαν από την διείσδυση των τελευταίων δύο εβδομάδων και στο νοτιοδυτικό προς την κατεύθυνση του Νικολάγιεφ.

Δεκάδες τουρκικά, αμερικανικά και βρετανικά ΤΟΜΑ και βέβαια ουκρανικά άρματα έχουν καταστραφεί:

Επίσης μετά την προσβολή από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 του Κιέβου, ιρανικά drones καμικάζι Shahed-136 έπληξαν στόχους στρατώνες της 72ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην περιοχή Belaya Tserkov κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Έξι drones έπληξαν ένα κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Μπέλα Τσέργκβα, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου, Ολεκσέι Κουλέμπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης της αυτόνομης ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας και υποστράτηγος του ρωσικού Στρατού, πλέον, Ραμζάν Καντίροφ, αναφερόμενος σε όσους έφυγαν από την Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες (περίπου 30.000 άνδρες) για να αποφύγουν την στράτευση (χωρίς να τους έχουν καλέσει καν!) τους χαρακτήρισε «δειλούς που τους συμβουλεύω να φορέσουν φουστάνια αφού εγκαταλείπουν την πατρίδα και φεύγουν στις δύσκολες στιγμές. Και να αλλάξουν τα ονόματά τους σε γυναικεία»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.