ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρωσικό S-400 καταρρίπτει εισερχόμενες ρουκέτες ουκρανικού HIMARS – Βίντεο ντοκουμέντο 

Το εν λόγω βίντεο φαίνεται πως καταγράφηκε από έναν Ρώσο στρατιώτη

Ρωσικό S-400 καταρρίπτει εισερχόμενες ρουκέτες ουκρανικού HIMARS – Βίντεο ντοκουμέντο 

Ρωσικό S-400 κατέρριψε εισερχόμενες ρουκέτες ουκρανικού HIMARS σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, για τις καταρρίψεις των ουκρανικών ρουκετών ευθύνονται τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, ωστόσο είναι αυτό δυνατόν;

Σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει υποστηρίξει τις δηλώσεις του με υλικό βίντεο που παρουσιάζει τις καταρρίψεις. Συγκεκριμένα, πρόσφατα δημοσιεύθηκε ένα παρόμοιο βίντεο που δείχνει ένα ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 να χρησιμοποιείται εναντίον εισερχομένων ρουκετών από ουκρανικούς εκτοξευτές. Ένας Ρώσος στρατιώτης προσθέτει εντός του βίντεο πως εκτός από συστήματα S-400, ο στρατός του χρησιμοποιεί και τα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir για να αναχαιτίσει αυτές τις απειλές.

Το εν λόγω βίντεο φαίνεται πως καταγράφηκε από έναν Ρώσο στρατιώτη, ο οποίος την στιγμή της καταγραφής της δράσης του S-400 στέκονταν δίπλα σε ένα ραντάρ τύπου 96L6E, το οποίο εντοπίζει και παρακολουθεί τους στόχους για λογαριασμό του S-400. Για να καταστραφούν οι ουκρανικές ρουκέτες, οι οποίες στο βίντεο είναι 6, οι Ρώσοι χρειάστηκαν να εκτοξεύσουν συνολικά 10 πυραύλους εδάφους-αέρος.

Όταν μία από τις εισερχόμενες ρουκέτες καταρρίφθηκε Ρώσοι στρατιώτες ακούγονται στο υπόβαθρο να ζητωκραυγάζουν. Ωστόσο το βίντεο τελειώνει με αρκετές εκρήξεις να φαίνονται προς την κατεύθυνση της θέσης του S-400 και τον Ρώσο στρατιώτη που τραβάει το βίντεο να παραπονιέται πως χτυπήθηκε από θραύσματα βλημάτων.

Ξένοι ειδικοί που έχουν μελετήσει τα εν λόγω περιστατικά και το πρόσφατο βίντεο καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η αναχαίτιση ρουκετών εχθρικών πολλαπλών εκτοξευτών από συστήματα αεράμυνας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, αφού προϋποθέτει μέγιστη αποδοτικότητα από την πλευρά των αμυνόμενων, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση των Ρώσων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.