ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Το Παρίσι έχει ήδη αποδείξεις ότι έχουν στοχοποιηθεί τα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία» (upd)

«Θα τον απογοητεύσουμε, για εμάς η κατάσταση φαίνεται πιο βέβαιη στην Ουκρανία»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Το Παρίσι έχει ήδη αποδείξεις ότι έχουν στοχοποιηθεί τα γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία» (upd)

(Ανανέωση – Αρχική δημοσίευση 8/5 – 12.11): Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, όχι απλά προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη (8/5) τη Γαλλία ότι αν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στείλει στρατεύματα στην. Ουκρανία, τότε αυτά θα θεωρηθούν νόμιμοι στόχοι από το ρωσικό Στρατό αλλά ουσιαστικά του είπε ότι γνωρίζει ότι Γάλλοι στρατιώτες έχουν βρεθεί στην ουκρανική πρώτη γραμμή και έχουν πεθάνει στην μάχη.

Η ρωσική πλευρά χτυπά “καμπανάκι” στον Γάλλο πρόεδρο ότι κινήσεις μεταφοράς στρατευμάτων υπέρ των Ουκρανών το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξήσουν τους νεκρούς δυτικών χωρών και τίποτα άλλο, ενώ η έμμεση αναφορά είναι ένδειξη ότι η Μόσχα και μπορεί να παρουσιάσει στοιχεία που θα τον εκθέσουν αλλά και του δίνουν μια “έξοδο” διαφυγής να σταματήσει τέτοιες κινήσεις όσο είναι ακόμα νωρίς.

Ο Ε.Μακρόν προκάλεσε διαμάχη τον Φεβρουάριο λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία στο μέλλον.

Ο Γάλλος ηγέτης προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία κερδίσει στην Ουκρανία, τότε η αξιοπιστία της Ευρώπης θα εκμηδενιστεί.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Μακρόν εξηγεί τη ρητορική αυτή με την επιθυμία να δημιουργήσει κάποιου είδους ‘στρατηγική αβεβαιότητα’ για τη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε δημοσιογράφους.

«Θα τον απογοητεύσουμε, για εμάς η κατάσταση φαίνεται πιο βέβαιη», δήλωσε η Μ.Ζαχάροβα.

«Εάν οι Γάλλοι εμφανιστούν στην ζώνη μαχών, θα γίνουν αναπόφευκτα στόχοι για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Μου φαίνεται ότι το Παρίσι έχει ήδη αποδείξεις γι’ αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μ.Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία ήδη βλέπει αυξανόμενο αριθμό Γάλλων υπηκόων μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.