ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Πετύχαμε συντριπτικά πλήγματα κατά 7 ουκρανικών Ταξιαρχιών που προετοιμάζονταν για επίθεση σε Ντονμπάς και Χερσώνα»

Μαζικές πυραυλικές επιθέσεις καθήλωσαν τις ουκρανικές δυνάμεις

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Πετύχαμε συντριπτικά πλήγματα κατά 7 ουκρανικών Ταξιαρχιών που προετοιμάζονταν για επίθεση σε Ντονμπάς και Χερσώνα»

Σε έκτακτη ανακοίνωσή του πριν λίγο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πυραυλικές προσβολές κατά ουκρανικών σχηματισμών συνολικής μαχητικής δύναμης 7.800 ατόμων προσωπικού, αποτρέποντας μείζονα ουκρανική επίθεση, «εν τη γενέσει της».

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ ανακοίνωσε πως «οι ρωσικές αεροπορικές και πυραυλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προσβολές κατά 7 ουκρανικών Ταξιαρχιών στην ανατολική (Ντονμπάς) και νότια Ουκρανία (Χερσώνα) επιτυγχάνοντας την εξουδετέρωση εκατοντάδων Ουκρανών στρατιωτών και δεκάδων τεθωρακισμένων οχημάτων».  

Πιο συγκεκριμένα είπε ο Ρώσος αντιστράτηγος: «Οι πυραυλικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την  παρεμπόδιση μετακίνησης ουκρανικών στρατευμάτων, την  προσβολή του στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος της Ουκρανίας ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σταματήσει πλήρως  την προώθησή τους αλλά και τις μετακινήσεις ενισχύσεων, από τις εφεδρικές δυνάμεις στα δυτικά της χώρας

https://twitter.com/mdfzeh/status/1608622893549903876

Στο Κουπιάνσκ ρωσικές επιθέσεις πυροβολικού είχαν ως αποτέλεσμα την προσβολή της 14ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας  του  ουκρανικού Στρατού κοντά στην Πετροπάβλικα και της 92ης Ταξιαρχίας, στην ίδια περιοχή.

Έως 60 Ουκρανοί στρατιώτες  σκοτώθηκαν, ενώ καταστράφηκαν 3 ΤΟΜΑ και τέσσερα οχήματα.

Σε άλλη επίθεση κατά τη 110ης Ταξιαρχίας  Εδαφικής Άμυνας πλησίον της  Δημοκρατίας του Ντόνετσκ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 40 Ουκρανών στρατιωτών,. 4 ΤΟΜΑ και 5 οχημάτων φορέων όλμων.

Σε επίθεση κατά της 25ης Α/Μ ουκρανικής Ταξιαρχίας και της 60ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην περιοχή του Ντόνετσκ ο εχθρός έχασε έως 50 Ουκρανούς στρατιώτες, τρία ΤΟΜΠ και τέσσερα άλλα οχήματα.

Στο νότιο τομέα και στις περιοχές δράσης της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 108ης Ταξιαρχίας Εδαφικής άμυνας του ουκρανικού Στρατού είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση 70 Ουκρανών στρατιωτών, 5 ΤΟΜΑ και 6 άλλων οχημάτων.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/mdfzeh/status/1608817198495326212

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.