ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανικά ΜΜΕ: «Ρώσοι στρατεύσιμοι πιθανόν να έχασαν την ζωή τους από τη βύθιση του καταδρομικού Moskva»

«Αν και ο Πούτιν είχε πει ότι στο ουκρανικό μέτωπο δεν θα υπάρχουν εφέδροι»

Βρετανικά ΜΜΕ: «Ρώσοι στρατεύσιμοι πιθανόν να έχασαν την ζωή τους από τη βύθιση του καταδρομικού Moskva»

Οι νέες φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», δείχνουν οκτώ Ρώσους στρατεύσιμους που ανήκαν στο πλήρωμα του θωρηκτού Moskva, η τύχη των οποίων αγνοείται και φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους με την βύθιση του ρωσικού καταδρομικού.

Εκατοντάδες νεαροί ναύτες αγνοούνται και, σύμφωνα με τους συγγενείς τους θεωρούνται νεκροί, αφού επέβαιναν στο ρωσικό καταδρομικό όταν χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους στη Μαύρη Θάλασσα.

Footage appearing to show damaged Russian warship Moskva emerges
Οι γονείς των Ρώσων ναυτών ξεχειλίζουν από οργή και ζητούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αυτοί που ευθύνονται για τον θάνατο των παιδιών τους κάνοντας λόγο για «έγκλημα πολέμου».
moskva1
moskva2
moskva3
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 8 Μαρτίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωνε τις Ρωσίδες μητέρες ότι δεν θα στείλει στρατεύσιμους ή εφέδρους να πολεμήσουν στην Ουκρανία και ότι μόνο οι «επαγγελματίες» στρατιώτες θα σταλούν στο μέτωπο .

Ωστόσο, ο 60χρονος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Νικολάι Γεβμένοφ, παραδέχτηκε το Σαββατοκύριακο ότι υπήρχαν στρατεύσιμοι στο ρωσικό θωρηκτό που βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα.

moskva4
moskva5

Και τώρα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες οκτώ στρατευσίμων που αγνοούνται και θεωρούνται νεκροί με το Κρεμλίνο να τηρεί σιγή ιχθύος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οκτώ στρατεύσιμοι που απεικονίζονται στις φωτογραφίες είναι ο 19χρονος Nikita Efremenko, ο συνομήλικός του, Andrey Tsyvov, ο 20χρονος Nikita Syromyasov, ο 18χρονος ή 19χρονος Leonid Savin, ο 20χρονος Yegor Shkrebets, ο 24χρονος Mark Tarasov, ο 21χρονος Sergey Grudinin, και ο 22χρονος Danil Gerok.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.